Inselaciunea cu masina de cusut o stii?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.08.2015 16:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii au identificat un barbat de 44 de ani din judeţul Alba, banuit de comiterea mai multor inşelaciuni.
Pentru prinderea barbatului, poliţiştii au folosit armamentul din dotare.

La data de 7 august a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Timişoara, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, au depistat un barbat de 44 de ani, banuit de comiterea mai multor fapte de inşelaciune.

Din cercetari a reieşit ca, in perioada septembrie 2014 – iulie 2015, barbatul ar fi inşelat peste 20 de persoane, din intreaga ţara.
Astfel, barbatul ar fi publicat anunturi de mica publicitate in ziare de circulatie nationala prin care sustinea ca o firma este interesata de achizitionarea de masini de cusut vechi, oferind in schimb sume foarte mari de bani de ordinul zecilor de mii de euro.
Victimele sunau la numarul de telefon din anunt si erau convinse sa depuna diverse sume de bani in conturi indicate de banuit, motivand ca sunt necesare pentru incheierea unui certificat de autentificare al masinii de cusut.
Prejudiciul creat se ridica la peste 20.000 de lei.

Cel in cauza a fost depistat in trafic, pe raza municipiului Sebeş, iar pentru ca nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire, dupa somaţiile legale efectuate de poliţişti, s-a executat un foc de avertisment in plan vertical.
In urma verificarilor efectuate in baza de date, poliţiştii au constatat ca barbatul figura urmarit internaţional, pe numele acestuia Judecatoria Alba Iulia a emis, in anul 2012, un mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru comiterea infracţiunii de fals de moneda, prin care acesta este condamnat la 5 ani de pedeapsa privativa de libertate.
Totodata, s-a stabilit ca acesta nu poseda permis pentru nicio categorie de vehicule, poliţiştii intocmindu-i dosar penal.

Ce in cauza a fost reţinut şi introdus in Penitenciarul Aiud.

Poliţiştii timişeni continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitaţi infracţionale a barbatului, fiind efectuata şi o percheziţie la domiciliul acestuia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.