Instalart. Un proiect cun nu s-a mai vazut la Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.10.2016 12:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Trupa Les Elephantes Bizarres deschide, vineri, 21 octombrie, proiectul Instalart/ Obiect/ 004, la Timişoara. Publicul e invitat sa fie parte din lansarea unui proiect cum nu s-a mai vazut: expoziţia celor şase instalaţii este insoţita de o petrecere cu muzica live, proiecţii şi open bar oferit de Campari şi Stella Artois. Accesul la acest eveniment este liber pe tot parcursul serii.

Lansarea Instalart/ Obiect/ 004 se va desfaşura la Enoteca Amphora, in Bastion, vineri, 21 octombrie, incepand cu ora 19.00. Vernisajul continua cu expoziţia proiectului la Muzeul de Arta Timişoara, in perioada 22- 31 octombrie.
Proiectul Instalart/ Obiect/ 004 grupeaza şase propuneri de design destinate mediului urban, ce vor putea fi vizitate de timişoreni pe parcursul a doua saptamani.

”In 2016 Instalart il prezinta pe arhitectul Mario Kuibuş, care a conceput o propunere de traseu cultural adaptat Bucureştiului, pe care timişorenii sunt invitaţi sa il descopere, ca model de bune practici.  Kuibuş a iniţiat in 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru Bucureşti şi strategie pentru viitor. TUB este coloana vertebrala a PIDU CENTRAL BUCUREŞTI, proiect agreat, aprobat şi adoptat de Primaria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibuş de a reconsidera sintagma “Bucureşti-Micul Paris“ este realizat”, a declarat artistul vizual Marius Leonte, preşedintele Isntalart.

In paralel, Instalart a invitat şase mari designeri romani sa interacţioneze cu TUB-ul lui Mario Kuibuş. Fiecare a gandit cate un obiect, o instalaţie, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibuş, susţinute de partenerii Instalart astfel: Dorin Ştefan- “Omagiu lui Andrei Cadere” susţinut de Plaza Romania, Corvin Cristian- “Restitutie” susţinut de Bucureşti Mall, Robert Marin- “Bucur” susţinut de Stella Artois, Mihai Popescu- “Portobello Stradale” susţinut de Brikston, Ştefan Barutcieff- “Museum Line” susţinut de Kerrock, Madalin Gheorghe- “The ExFormation Panel“ susţinut de Biutiful.

Fiecare propune un obiect, o instalaţie, un concept, care ar putea sa completeze acest proiect indrazneţ.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.