Institutiile statului vor fonduri europene pentru aurolaci

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.11.2013 16:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Direcţia Poliţia Locala Timişoara a organizat ieri, 20.11.2013, la sediul instituţiei, o dezbatere pe tema problemei consumului de aurolac, a oamenilor strazii şi persoanelor care apeleaza la mila publica.
La intalnire la care au participat directorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Timis - comisar Mihaela Tomiţa, directorul Direcţiei Judeţene de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Timiş - Emilia Milutinovici, directorul Direcţiei de Asistenţa Sociala Comunitara Timişoara - Maria Stoianov şi Angela Ciupa – asistent social din partea aceleiaşi instituţii, directorul executiv adjunct al Direcţiei Poliţia Locala Timişoara, Dorel Cojan, şefii Biroului Intervenţii Rapide, Ordine Publica şi Comunicare.
Cei prezenţi au pus in discuţie eforturile care se fac zilnic, atat de catre poliţiştii locali, cat şi de lucratorii din asistenţa sociala pentru preluarea din strada şi consilierea celor depistaţi consumand substanţe din categoria aurolacului, cat şi a oamenilor strazii şi a cerşetorilor, atat din categoria minorilor cat şi din cea a adulţilor, precum şi lipsa unui cadru legal pentru constrangerea acestor categorii sa renunţe la viaţa din strada.
Pentru categoria consumatorilor de aurolac s-au stabilit ca masuri imediate transportarea lor catre serviciile de urgenţa ale Spitalului Judeţean pentru adulţi şi catre Spitalul de Copii a minorilor pentru dezintoxicare imediata, activitate sprijinita de Centrul Antidrog, iar pentru reintegrarea lor, precum şi a altor persoane aflate in strada, se va apela la urmatorul pas, mai exact preluarea lor de catre centrele specializate, cel de pe str. I. Slavici pentru minori şi centrul de la Bacova (preluare de la Centrul de pe str. Brancoveanu) pentru adulţi din cadrul DGASPC Timiş, in limita locurilor disponibile.
In cele din urma, reprezentanţii tuturor instituţiilor prezente au cazut de acord ca pentru categoria persoanelor dependente de substanţe din categoria aurolac este necesara ca masura pe termen mediu şi lung demararea unui proiect la care sa fie implicate şi organizaţii neguvernamentale, prin fonduri atrase de la Uniunea Europeana, pentru construirea unui centru medico-social, unde sa se desfaşoare, dupa procedura de dezintoxicare imediata, şi alte servicii medicale, terapeutice, sociale, care sa determine aceste persoane sa renunţe la astfel de practici.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.