Institutul Regional Oncologic de la Timisoara a primit unda verde

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.08.2015 17:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Consiliul Interministerial de avizare lucrari publice de interes naţional si locuinte a avizat demararea lucrarilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara, la propunerea Ministerului Sanataţii.

Institutul Oncologic va fi amplasat la marginea orasului Timişoara, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflata in proprietatea Ministerului Sanataţii, prin DSP Timiş.
In aceasta zona a fost demarata, inca din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat dupa ridicarea unei parti din ziduri.

Ministerul Sanataţii colaboreaza cu Ministerul Mediului pentru realizarea, cu fonduri europene destinate construirii de „cladiri verzi”, ca proiecte pilot, a doua spitale, Institutul Regional de Oncologie Timisoara si Institutul de Boli Cardio-Vasculare C.C. Iliescu Bucuresti, care functioneaza in prezent intr-o cladire cu risc seismic ridicat.

# Cancerul: problema majora de sanatate publica, a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare.
# Romania: 78.800 cazuri noi de cancer anual (Raport GLOBOCAN 2012)
# Timisoara si zona de vest a Romaniei: rata peste media nationala a afectiunilor oncologice

Ministerul Sanataţii are in vedere dezvoltarea unui institut oncologic in zona Banatului inca din anul 2009 cand a propus infiinţarea acestuia prin HG.
In anul 2012, Ministerul Sanataţii a realizat studiul de prefezabilitate şi studiul de fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timisoara, documente in care sunt propuse solutiile concrete de preluare a unei parţi din construcţia existenta şi dezvoltarea acesteia intr-un obiectiv modern şi complex.
Institutul va include servicii ambulatorii, de spitalizare de zi, spitalizare continua şi paliaţie, precum şi spaţii dedicate activitatii didactice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.