Intalnire cu Marius Chivu la Libraria Carturesti din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.03.2014 15:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Vineri, 4 aprilie, la ora 19, la Libraria Carturesti din Timisoara (Str. Mercy nr. 7), va avea loc o intilnire cu scriitorul si criticul literar Marius Chivu, cu prilejul lansarii volumelor Best of: proza scurta a anilor 2000 si Ce-a vrut sa spuna autorul, ambele aparute la Polirom in 2013, si in editie digitala. Invitati sunt Robert Serban, Radu Pavel Gheo.

In Ce-a vrut sa spuna autorul, Marius Chivu deschide o usa catre culisele lumii literare din Romania anilor 2000, cu trimiteri atit in trecut, cit si in viitor. 27 de scriitori din mai multe generatii discuta cu Marius Chivu despre arta scrisului, despre implinirile si frustrarile pe care aceasta le presupune, despre relatia cu criticii si cu cititorii, dar si despre viata lor privata, despre visurile si pasiunile lor mai putin cunoscute.
 
Cu un total de 40 de texte de o mare varietate stilistica scrise de 23 de autori, Best of: proza scurta a anilor 2000 reuneste cele mai bune povestiri ale celor mai buni autori de proza scurta din anii 2000.
Aceasta antologie, o premiera in spatiul editorial romanesc, reprezinta astfel si un act de recuperare, menit sa duca la redescoperirea si reevaluarea genului scurt si a noii generatii de prozatori.

Marius Chivu (n. 1978) este cronicar literar, scriitor, traducator si redactor-editor al revistei Dilema veche.
A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si a debutat publicistic cu recenzii literare in anul 2000 in revista Romania literara.

Foto autor: Ioana Bardu

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.