Intalnire de gradul 3 intre Voivodina, Csongrad si Timis la Triplex Confinium

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.05.2015 11:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In cel mai vestic punct din Romania, in comuna Beba Veche, este amplasata o borna piramidala, cu trei laturi, fiecare orientata catre tara respectiva si avand insemnata stema tarii, pe partea romaneasca, in afara stemei mai este inscrisa si data „4 VI 1920”.
Triplex Confinium este, pentru cine nu stie, numele locului in care se intalnesc granitele Romaniei, Ungariei si Serbiei.
O zona restransa in jurul lui Triplex Confinium, Granita tripla - in traducere, se considera teritoriu neutru fata de cele trei tari.
Anual au loc manifestarile Triplex Confinium, la care participa localitatile cele mai apropiate, Beba Veche, Kübekháza (Ungaria) si Majdan-Rabe (Serbia), precum şi reprezentanţii autoritaţilor din cele trei judeţe vecine: Voivodina, Csongrád şi Timiş.

Programul manifestarilor de la Triplex Confinium, din data de 30 mai

Ora 10.00 - Deschiderea festiva la Triplex Confinium
Cuvant de salut – Bojan Pajtic, presedintele Guvernului Provinciei Autonome Voivodina, Kakas Béla, presedintele Consiliului Judetean Csongrád, şi Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis
Ora 10.30 - Startul Crosului transfrontalier la care vor lua parte copii din localitatile de granita din Serbia, Ungaria si Romania.
Ora 10.45  - Plecare spre Novi Knezevac, unde va avea loc Adunarea Generala a Euroregiunii DKMT
Ora 11.30 -  Adunarea Generala a Cooperarii DKMT  – sedinta publica
Ordinea de zi:
1. Alegerea presedintelui de sedinta si aprobarea ordinii de zi
2. Prezentarea noilor puncte de trecere ale frontierei intre judetele Timis si Provincia Autonoma Voivodina (prezinta: Branislav Bugarski, Secretar Provincial, P.A. Voivodina si coordonator national DKMT pentru partea sarba si Marossy Zoltán, subprefect, Institutia Prefectului Judetul Timis)
3. Prezentarea traseelor de studiu ale proiectului „Across the Tisa” (prezinta: Branislav Bugarski, Secretar Provincial, P.A. Voivodina si coordonator national DKMT pentru partea sarba)
4. Decernarea premiilor de excelenta ale DKMT, prezentarea proiectelor castigatoare
5. Predarea presedintiei DKMT
6. Diverse
Ora 13.00 - Pranz
Ora 14.30 - Adunarea Generala a Asociatilor Societatii de Utilitate Publica (sedinta cu usile inchise) pe ordinea de zi fiind incluse: raportul Comisiei de Supraveghere privind evaluarea bilantului pe anul 2014 si a raportului de utilitate publica conform legii contabile, raportul cenzorului privind evaluarea bilantului pe anul 2014 si a raportului de utilitate publica conform legii contabile,  raportul de utilitate publica si aprobarea bilantului SUP Nonprofit SRL pentru anul 2014, alegerea cenzorului si a membrilor Comisiei de supraveghere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.