Internationalizare la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.08.2012 13:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Începând din acest an, în urma semnării recente a protocolului de parteneriat de către Universitatea de Vest din Timişoara, 50 de studenţi ai UVT vor participa la Berlin la Campus Party, cel mai mare festival de tehnologie din lume,care anul acesta se desfăşoară în perioda 21-26 august. 

Campus Party este un loc unde inovaţia, creativitatea, ştiinţa şi lumea digitală se întalnesc pentru câteva zile, un program la care participă peste 10.000 de specialişti din întreaga lume, iar printre conferenţiarii prezenţi la ediţiile trecute se numără personalităţi precum Neil Amstrong, Stephen Hawking, Al Gore sau Kevin Warwick.
Evenimentele festivalului se vor desfăşura în cadrul a 16 secţiuni tematice paralele (development, software, security, networking, design, photography, social media, robots, biotechnology, hardware, gaming, moding etc.), la care se adaugă peste 500 ore de conferinţe, 100 ore de workshopuri şi peste 50 de competiţii.
Provocarea ediţiei din acest an constă în furnizarea de idei pentru viitoarea Agendă Digitală Europeană, provocarea fiind lansată de către comisarul european Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene. Neelie Kroes va fi prezentă de altfel în cadrul mesei rotunde şi a ceremoniei de decernare a premillor din data de 24 august, evenimente la care va participa şi prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.
De asemenea, în perioada 31 august – 3 septembrie 2012, Universitatea de Vest din Timişoara este partener în organizarea Academiei de Vară din Freiburg, alături de instituţii de prestigiu precum Universitatea din Freiburg, International Graduate Academy sau European Consortium for Political Research. Tema din acest an este Dinamica schimbărilor instituţionale sub acţiunea instrumentelor de condiţionalitate ale UE. Reforma judiciară şi combaterea corupţiei în Europa de Est, Balcanii de Vest şi Turcia, alături de profesori şi specialişti de la prestigioase universităţi confimând participarea oficiali ai instituţiilor europene şi membrii ai Parlamentului European.
Din partea Universităţii de Vest din Timişoara va participa lect. univ. dr. Dan D. Lazea, prorector relaţii internaţionale şi comunicare instituţională, care va prezida panelul de lucrări cu titlul Capcanele promovării democraţiei de către Uniunea Europeană în Balcanii de Vest şi în statele baltice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.