Intraprenoriatul - drumul catre succesul unei organizatii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.04.2014 14:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Utilizat inca din anul 1985, conceptul de intraprenoriat face referire la indivizii sau grupurile de indivizi care exploreaza idei cu un nivel ridicat de risc şi de castig, in cadrul unei companii puternice care le ofera acestora un mediu stabil şi favorabil.
Altfel spus, intraprenoriatul este comportamentul de tip antreprenorial al angajaţilor unei organizaţii mari.

Acest proces duce la dezvoltarea organizaţiilor prin incurajarea inovaţiei şi prin responsabilizarea angajaţilor.
Astfel, intraprenoriatul incepe cu implementarea unor sisteme şi practici inovatoare in interiorul unei companii, de catre o parte din personalul acesteia, sub coordonarea unui manager, care primeşte şi işi asuma rolul de intraprenor, cu scopul de a imbunataţi performanţele economice ale organizaţiei.
Pentru a putea dezvolta un astfel de comportament organizaţiile trebuie sa le ofere salariaţilor sprijinul din partea echipei de top management şi trebuie sa ii asigure ca, in cazul unui eşec, intraprenorul nu va fi sancţionat.
Deşi ar avea nevoie, cele mai multe firme romaneşti nu folosesc intraprenorii, pentru ca nu au incredere in acest tip de angajaţi.
Cu toate acestea angajaţii cu spirit antreprenorial cunosc foarte bine atat mediul intern, cat şi pe cel extern organizaţiei şi au forţa necesara pentru a lansa la timp şi cu succes un produs/serviciu in randul publicurilor interne sau externe organizaţiei.
Mai mult, aceştia au un grad ridicat de angajament şi de asumare a responsabilitaţilor.
Aceste aptitudini sunt utile in companiile care acţioneaza intr-un mediu de afaceri dinamic şi cauta sa ofere soluţii personalizate clienţilor.

Un mediu intraprenorial poate aduce un plus de valoare organizaţiei, dar şi un minus atunci cand acesta nu este construit pe baze solide.
In ultimii ani au fost dezvoltate tehnici pentru a crea un mediu antreprenorial de succes şi, conform cercetarilor EY pe aceasta tema, au fost identificate urmatoarele strategii:
1. Definirea unei structuri formale a intraprenoriatului
2. Solicitarea de idei de la angajaţii companiei
3. Coagularea şi exploatarea potenţialului unei forţe de munca cat mai diversificate
4. Definirea unui model de cariera pentru intraprenori
5. Pregatirea pentru efectele secundare generate de intraprenoriat

Sergiu Neguţ este specialist in dezvoltarea afacerilor ca antreprenor, intraprenor, consultant, folosind un mix strategic de dezvoltare comerciala, transformare organizaţionala, iar acolo unde este cazul fuziuni şi achiziţii.
La HR Summit Timişoara, Sergiu Neguţ va susţine un workshop despre rolul intraprenorilor in organizaţii şi va raspunde intrebarii “cu ce fel de oameni creştem companiile?”.

HR SUMMIT este cea mai importanta platforma regionala de intalnire a specialistilor HR si Managerilor.
Evenimentul aduce in acelasi loc profesionişti in resurse umane, manageri, furnizori de servicii HR, headhunters, coaches, companii de outsourcing si alti specialisti din domenii conexe cu cel al resurselor umane.
Intr-o luna, la HR Summit Timisoara, sunt aşteptaţi peste 120 de specialişti HR, manageri şi frunizorii de servicii din zona Banatului pentru a dezbate 10 dintre cele mai actuale trenduri ale industriei de resurse umane printre care şi gamification&HR, succesiune in management, employee engagement, employer branding, strategii de recrutare in online.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului gasiţi pe www.timisoara.hrsummit.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.