Invazie de sirieni si irakieni la frontiera de vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.09.2014 12:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera timiseni au depistat patru persoane ascunse in trei autoturisme pe care trei cetateni bulgari intentionau sa-i scoata ilegal din Romania pentru ca nu aveau viza pentru Spatiul Schengen.
In dimineata zilei de 20 septembrie, la intervale scurte de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-au prezentat pentru a iesi din tara trei cetateni din Bulgaria, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, la volanul a trei autoturisme.
In baza unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control fizic al celor trei autovehicule.
Astfel, in locase special amenajate in autoturisme, sub bancheta din spate, respectiv intre bancheta si portbagaj, au fost gasite ascunse patru persoane de sex masculin.
Din declaratia persoanelor si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca persoanele ascunse sunt cetateni din Siria, cu varste cuprinse intre 20 si 31 de ani si intentionau sa ajunga in Austria si Germania.
In cadrul primelor cercetari, ei au declarat ca au platit unor conationali, sume cuprinse intre 6.000 si 8.000 de euro pentru a ajunge la destinatie.
###
Tot politistii de frontiera au depistat sapte persoane, sase adulti si un minor, din Irak, care au incercat sa treaca ilegal in Ungaria.
O patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare a observat un grup de persoane care se deplasa pe jos spre Ungaria.
Cei in cauza au fost retinuti la aproximativ 100 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Cenad, in vegetatia din apropierea frontierei.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele, sapte adulti si un minor de 8 luni, sunt cetateni din Irak si intentionau sa ajunga in Ungaria.
Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu doua autoturisme de ocazie pana in localitatea Sannicolau Mare si de aici pe jos, peste camp pana in momentul retinerii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.