Invazie de vitezomani pe drumurile publice

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.11.2013 16:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Timp de trei zile, politistii timiseni au desfasurat o ampla actiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, in special a celor produse pe fondul nerespectarii prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

In perioada 15-17 noiembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., politistii de la rutiera, impreuna cu cei de la ordine publica, au actionat in trafic, folosind toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare.
Astfel, in aceasta perioada, peste 50 de politisti au actionat, in medie zilnic, utilizand toate aparatele radar din dotarea inspectoratului, pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere.
Cu aceasta ocazie, politistii au constatat 13 infractiuni la regimul circulatiei rutiere si au aplicat 1200 de sanctiuni contraventionale, 759 dintre acestea fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza.
Valoarea sanctiunilor aplicate se ridica la peste 150.000 de lei.
De asemenea, ca si masuri complementare, au fost retinute 44 de permise de conducere, dintre care 14 pentru viteza, 9 pentru depasire neregulamentara si 6 pentru consum de alcool.
Au fost retinute si permisele de conducere ale soferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, vehiculelor sau celor care nu au respectat semnificatia luminii de culoare rosie a semaforului electric.
Totodata, au fost retrase si 17 certificate de inmatriculare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.