Inventii de la USAMVB Timisoara premiate la Bruxelles

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.11.2015 17:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 19-21 noiembrie 2015, a avut loc cea de-a 64 –a editie a Concursului International - EUREKA, Bruxelles, dedicat inventicii, organizat in cadrul Salonului INNOVA, Belgia.
In urma selectiei de catre MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE DIN ROMANIA, printr-o comisie de specialitate din AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CERCETARE STIINTIFICA SI INOVARE (ANCSI), prin Directia Dezvoltare si Performanta Institutionala, din partea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Regele Mihai I al Romaniei din Timisoara (USAMVB Timisoara) au fost selectate pentru a participa la cea de-a 64-a editie a Concursului International Bruxelles - EUREKA, dedicat inventicii, doua brevete de inventie, autorii fiind cadre didactice si cercetatori stiintifici din USAMVB Timisoara.

Cele doua inventii brevetate de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) Bucuresti si selectate pentru participare la Salonul INNOVA Bruxelles 2015 din partea USAMVB Timisoara sunt:
1.       Metoda de stimulare a productiei si calitatii la porumb prin expunerea semintelor unui camp magnetic scazut.
Brevet nr A/00593/ 22.06.2011
Autori: Prof. dr. Florin Imbrea, Prof dr. Branko Marincovic, Prof. dr. Paul Pirsan, Prof. dr. Gheorghe David, Prof. dr. Valeriu Tabara, Conf. dr. Ilinca Imbrea, Conf. dr. Cosmin Alin Popescu, Prof. dr. Radu Palicica si Sef lucr. dr. Lucian Botos.
(Colectivul de specialisti in Fitotehnie sunt cadre didactice ale USAMVB Timisoara si a Universitatii Agricole din Novi Sad).
Din partea colectivului de autori la Salon a participat Prof. dr. Radu Palicica.
Juriul International in urma jurizarii a acordat pentru prezentul brevet de inventie
Medalia de Argint.
2.       Supliment alimentar din plante utilizat in prevenirea si combaterea nosemozei la albine
Brevet nr A/00113/14.02.2014
Autori: Conf. dr. Narcisa Mederle, Prof. dr. Sorin Moraru, Prof. dr. Gheorghe Darabus, Acad. Prof .dr. Alexandru T. Bogdan si dr Catalin Craciun
Din partea colectivului de autori la Salon a participat Conf. dr. Narcisa Mederle
Juriul International in urma jurizarii a acordat pentru prezentul brevet de inventie
Medalia de Aur.
In plus, brevetul de inventie a fost premiat cu premii speciale din partea delegatiei inventatorilor din Franta si din Polonia.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.