IPJ Timis, in fata instantei pentru 2 prostituate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.11.2011 12:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Baia Mare - Primăria municipiului Baia Mare urmează a deschide acţiune în instanţă împotriva Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timişoara din cauza a 2 prostituate.Mai exact din cauza faptului că cei din urmă refuză să deschidă acţiune în instanţă pentru transformarea acestor amenzi în muncă în folosul comunităţii, informează Citynews.ro. 

Conform legilor în vigoare, agentul constatator, adică cel care a dat amenda, trebuie promoveze acţiune în instanţă pentru transformarea acestor amenzi în muncă în folosul comunităţii.
„Avem o problemă cu agenţii constatatori din ţară. Sunt unii care refuză să promoveze acţiuni, fără niciun... În baza unui probatoriu că această persoană nu poate fi executată silit, noi trebuie să înaintăm tot probatoriul agentului constatator, adică celui care a dat amenda. Şi acest agent trebuie să sesizeze instanţa de judecată pentru transformarea acestor sume în muncă în folosul comunităţii.
Sumele acestea, oricât de mari ar fi ele, instanţa nu îţi poate da mai mult de 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. O întreagă documentaţie pentru două persoane de patru ori am primit-o înapoi de la IPJ Timişoara. E plină de amenzi şi refuză să le promoveze. Şi acum o să îi dăm în judecată.
Şi acum o să ne judecăm cu Timişoara pentru că refuză să îşi îndeplinească atribuţiile. Acum promovăm cererea de chemare în judecată şi să îi obligăm pe calea instanţei să promoveze cererea de transformare. Sunt singurii cu care avem probleme. ”, a declarat oficialul Direcţiei de Venituri, Vasile Barbur.
Acesta a mai arătat că au existat situaţii când numai în dreptul unei singure prostituate au figurat nu mai puţin de 480 de amenzi.
„Astfel, la IPJ Timişoara au fost date 237 de procese verbale la o singură persoană în valoare de 79.328 lei. Numai la un agent constatator. Pentru că persoana aceasta mai are prin toată Transilvania.
Apoi la Jandarmi Timiş are 4 procese verbale in sumă de 800 lei. La Jandarmii Maramureş avem 3 procese verbale în valoare de 400 lei. La Jandarmeria Timiş am dat 86 de procese verbale în valoare de 33.700 lei. La Poliţia Comunitară Timişoara – 24 de procese verbale în cuantum de 11.600 lei. La Regionala Transport Feroviar Călători – un proces feroviar – 140 lei, la IGP Bucureşti – un proces verbal în valoare de 500 lei.
La IPJ Maramureş – 2 procese verbale în valoare de 250 lei. Din cauză că cei de la IPJ Timiş refuză să promoveze aceste acţiuni în instanţă suntem obligaţi să îi dăm în judecată”, a concluzionat Vasile Barbur.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.