Istoria Conceptuala la Muzeul de Arta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.10.2013 18:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Muzeul de Arta Timisoara, in colaborare cu Centrul de Studii Avansate in Istorie Timisoara si Universitatea de Vest Timisoara, organizeaza vineri, 1 noiembrie 2013, de la ora 10, in Sala Baroc a Muzeului de Arta Timisoara (MArT) din Piata Unirii nr.1, dezbaterea pe tema Ce este Istoria Conceptuala - Definitii, interpretari, naratiuni.
Vor participa Javier Fernandez Sebastian, Adrian Cioroianu si Sorin Antohi.
Moderatorul dezbaterii va fi Victor Neumann, directorul Muzeului de Arta Timisoara.
Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate publicului cateva lucrari de pictura inedite ale maestrului Stefan Caltia, din colectia Dr. Ina Cosoroaba.
Microexpozitia prefateaza ampla expozitie retrospectiva dedicata de artist al Timisoarei, pe care MArT o va organiza si gazdui in cursul anului 2014. 
”Artist complex si novator, format la scoala de arta a Timisoarei sub coordonarea lui Iulius Podlipny si la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti sub indrumarea lui Corneliu Baba, maestrul Stefan Caltia are rar intilnita capacitate de a transmite mesaje despre realitatea lumii inconjuratoare, fara a picta realitatea. Precizia desenului, rigoarea si tehnicile traditionale de reprezentare a obiectelor si personajelor, precum si virtuozitatea in minuirea culorilor au insotit permanent demersul creator al artistului. Pictura lui Caltia e o combinatie intre vechi si nou, dar mai ales o reinterpretare a vechilor teme cu mijloacele artistice de astazi” - spune directorul Muzeului de Arta, Victor Neumann.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.