ISU Timis se pregateste pentru decesele prin hipotermie si Ebola

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.10.2014 16:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La sediul ISU Timis a avut loc o videoconferinţa cu comandanţii de subunitaţi pentru evaluarea intervenţiilor SMURD in luna septembrie.

In primele 9 luni ale anului 2014, activitatea desfasurata de serviciul mobil de urgenţa, reanimare si descarcerare reprezinta aproximtativ 88% din intervenţiile ISU Timis, fapt care subliniaza importanţa existenţei acestui serviciu, dar si numarul foarte ridicat de apeluri pentru urgenţe medicale.
In luna septembrie, s-au inregistrat 1060 de apeluri pentru urgenţe medicale si echipajele SMURD au intervenit la 1006 cazuri, fiind asistate 913 persoane adulte si 101 copii.
Cele mai multe urgenţe au vizat ajutoare medicale de urgenţa, urmate de accidente rutiere si feroviare cu victime incarcerate.
O alta parte din activitatea SMURD vizeaza afecţiuni psihiatrice, cardiace, dar si intoxicaţii.

S.M.U.R.D. a intervenit prin 2.699 subofiţeri, respectiv 812 echipaje de prim ajutor, 190 echipaje de terapie intensiva, 14 echipaje de descarcerare, 1 autoscara si 10 echipaje de urgenţa.
Cele mai multe solicitari SMURD sunt inregistrate in Timisoara sau pe raza municipiului, Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara participand la aproape 500 de cazuri in luna septembrie.
Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara, cu 315 intervenţii si Staţia de Pompieri Sannicolau Mare, cu 98 intervenţii, se claseaza in primele cele mai solicitate subunitaţi ale ISU Timis.
In septembrie, timpul mediu de raspuns al echipajelor SMURD este de 09.31 minute, iar timpul mediu de intervenţie este de 33.01 minute.
Pe langa evaluarea activitaţii propriu-zise a echipajelor de urgenţa, in cadrul sedinţei s-a discutat si despre necesitatea prelucrarii cu intreg personalul, pe baza de semnatura, a Procedurii pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fara adapost si a Procedurii operaţionale pentru managementul cazului suspect/confirmat cu boala produsa de virusul Ebola (EVD).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.