JANDARMUL si POLITISTII BATAUSI de la TIMISOARA, trimisi in fata justitiei. PSD, dar pe CETATEAN cine-l apara de ABUZURILE JANDARMILOR si POLITISTILOR?....

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.01.2018 12:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Timişoara au finalizat cercetarile şi au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpaţi, aflaţi in stare de arest la domiciliu:
- GAVRILA ALEXANDRU-EUGEN (subofiter jandarm in cadrul unei unitaţi militare din Timişoara), sub aspectul savarsirii unei infractiuni de purtare abuziva, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen.,. si a unei infracţiuni de vatamare corporala, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e  C. pen.,
- TICU DARIN şi NECULA MARIUS-GELU (lucratori in cadrul IPJ Timiş), sub aspectul comiterii a cate doua infracţiuni de purtare abuziva, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., a cate unei infracţiuni de vatamare corporala, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a si e C. pen., si a cate unei infracţiuni de vatamare corporala, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e  C. pen., şi  
- GRUBER ALEXANDRU (lucrator in cadrul IPJ Timiş), sub aspectul comiterii a doua infracţiuni de purtare abuziva, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., şi a unei infracţiuni de vatamare corporala, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a si e C .pen.

In rechizitoriul intocmit in cauza procurorii au retinut ca in cursul zilei de 22 noiembrie 2017, pe raza localitatilor Urseni - Mosnita Noua din judetul Timis, in timpul unei operaţiuni de prindere a unui urmarit general, un autoturism in legatura cu care exista suspiciunea ca ar fi utilizat de acesta a fost oprit in trafic de catre dispozitivele angrenate in misiune.
Dupa somaţiile verbale ale poliţiştilor, cele doua persoane ce se aflau in maşina – nefiind nici una urmaritul general, au fost imobilizate de poliţişti, ulterior asupra lor exercitandu-se acţiuni violente de catre cei patru inculpaţi.

In mod concret, una dintre victime a fost lovita cu putere in mod repetat cu piciorul, de catre inculpatul Gavrila Alexandru Eugen, in timp ce era imobilizata.

Totodata, inculpatul Ticu Darin a imobilizat una dintre persoanele vatamate si apoi a lovit-o repetat cu pumnul, precum şi cu un baston metalic, iar pe cealalta victima, care era deja  imobilizata prin incatusare cu mainile la spate şi fusese deja lovita de alti inculpati, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, inculpatul Necula Marius a lovit in mod repetat cu picioarele una dintre persoanele vatamate in timp ce aceasta era intinsa pe sol si imobilizata, iar ulterior a ridicat victima si a proiectat-o violent cu fata de asfalt.
Faţa de cea de-a doua persoana vatamata, inculpatul Necula Marius a aplicat lovituri dure şi repetate cu picioarele, in zona mediana si superioara, in timpul procedurii de imobilizare la sol, dar si cu pumnul in zona fetei.

La violenţele exercitate asupra şoferului şi pasagerului din autoturismul oprit a participat şi inculpatul Gruber Alexandru, care a lovit cu pumnii si cu un baston telescopic o persoana vatamata.
Inculpatul Gruber Alexandru a lovit cu bastonul telescopic, in zona membrelor inferioare, şi a doua persoana vatamata, in timp ce aceasta era intinsa pe sol si imobilizata de un alt inculpat.

Ulterior comiterii actelor de violenţa de catre cei patru inculpaţi, aflaţi in exercitarea atribuţiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secţie de politie din Timisoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravarii starii de sanatate, cele doua victime au fost internate la spital, fiind supuse interventiilor chirurgicale de urgenta.

Potrivit evaluarilor medico-legale efectuate, cele doua victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu si/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de ingrijiri medicale şi le-au pus viata in primejdie, una suferind si pierderea unui organ (splina).

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.