Jazz de New York la Filarmonica din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.05.2014 17:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Filarmonica Banatul va gazdui pe 26 mai, ora 19, la un concert-eveniment cu intrare gratuita, care va avea loc la sala Capitol, grupul newyorkez de jazz Elevation prezentand pe scena timişoreana muzica din albumul Mystery.
 
Editat si lansat anul trecut de prestigioasa casa de discuri americana Sunnyside Records, albumul Mystery a fost multiplu nominalizat de critici si reviste de specialitate drept  BEST of 2013 alaturi de cele mai mari nume ale jazz-ului contemporan, de la Keith Jarrett, la Wayne Shorter si David Murray.
Alaturi de pianistul de origine romana Lucian Ban, trei dintre cele mai marcante personalitaţi ale jazz-ului contemporan: Abraham Burton, John Hebert, Eric McPherson creeaza o muzica ce reinventeaza idiomul, un flux sonor ce coboara din marea tradiţie a jazz-ului, dar se indreapta creativ spre viitor.
Quartetul reprezinta  ”noul jazz” in forma sa cea mai spectaculoasa si va concerta in premiera pe scena de la Sala Capitol, deschiderea fiind asigurata de Johnny Bota Group.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.