JEEP-urile ISTORICE ale REGELUI MIHAI s-au intors in ROMANIA. ATELIERUL AUTO al REGELUI de la SAVARSIN va putea fi vizitat de anul viitor... FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.11.2017 11:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cele patru Jeep-uri din colecţia Regelui Mihai, dintre care doua au cu Romania şi cu Familia Regala o legatura istorica, au sosit la Domeniul Regal Savarşin in cursul saptamanii trecute, informeaza Familia Regala.

Aflate pentru 70 de ani in Anglia, apoi in Elveţia, cele patru maşini militare din al Doilea Razboi Mondial au fiecare povestea ei, dar au insoţit pe Regele Mihai şi pe Regina Ana intreaga lor viaţa.
Importantele vehicule de patrimoniu vor putea fi admirate la Muzeul Regal al Automobilului din Satul Regal al Domeniului Savarşin, incepand cu luna mai 2018.
Alaturi, va putea fi vizitat Atelierul Auto al Regelui Mihai I, in cladirea originala in care acesta a funcţionat in anii 1940.
El va fi amenajat cu toate piesele, uneltele, mecanismele şi carţile tehnice pe care Majestatea Sa le-a achiziţionat şi folosit timp de 70 de ani in reşedinţele sale din exil.
Atelierul Auto va fi organizat in primele luni ale anului viitor.

Dintre cele patru Jeep-uri, doar unul a intrat in posesia Majestaţii Sale in timpul celui De-Al Doilea Razboi Mondial.
El a fost primit in dar de Regele Mihai de la Armata Statelor Unite ale Americii la Palatul Elisabeta, la sfarşitul anului 1944.
Modelul poarta numele de Jeep Ford GPW.

Al doilea Jeep istoric este un vehicul militar Willis şi a fost construit in anul 1944.
Este celebrul Jeep al generalului Patton, care l-a oferit la sfarşitul razboiului Marelui Duce de Luxemburg.
Acesta l-a oferit in anul 1969 verişoarei lui, Regina Ana.

Jeep-ul Ford GP şi Jeep-ul Bantam BRC 40 sunt doua maşini fabricate in anul 1941 şi au fost cumparate, intr-o stare avansata de degradare, de catre Majestatea Sa, din Statele Unite ale Americii, in anul 1977.
Zece ani mai tarziu, ambele erau in perfecta stare de funcţionare.

In afara celor patru Jeep-uri din colecţia personala, Regele Mihai a recondiţionat integral inca cinci Jeep-uri, de-a lungul deceniilor de exil.
Trei au fost instrainate de Regele Mihai, dupa restaurare, iar doua dintre ele sunt inca in curs de recondiţionare.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.