Jimbolia: Porci din Serbia si Ungaria, de la Primarie si Jandarmi, la Sarbatoarea de Ignat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.12.2015 12:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sarbatoarea de Ignat de la Jimbolia, organizata de Primaria Orasului Jimbolia, sambata, 19 decembrie 2015, este la a XV – a editie si cuprinde un concurs al preparatelor traditionale din carne de porc.

Sacrificarea animalelor va incepe la ora 7.
Anul acesta vor participa echipe din: Nova Crnja - Serbia, Srpska Crnja - Serbia, Pusztamérges - Ungaria, iar din Jimbolia, pe langa echipa Primariei Orasului Jimbolia şi cea a Consiliului Local, mai participa echipele Departamentului de Jandarmi, Asociatiei Banat Ripensis – reprezentata de comuna Lenauheim, precum şi o echipa de tineri din oraş.
Participantii isi vor demonstra maiestria la sediul EXPO RIPENSIS (drumul spre vama), fiecare echipa contribuind cu minim trei preparate la concurs.
La finalul activitatii, se organizeaza o masa festiva la care iau parte echipele concurente si alti invitati, prilej cu care juriul va desemna si va premia cele mai gustoase preparate, se acorda diplome si premii in obiecte specifice acestei activitati.
Premierea va fi „stropita” cu bauturi traditionale din productia locala.
Parte din preparatele pregatite vor fi dirijate catre Centrul de copii “Sfantul Francisc” din Jimbolia, Centrul de zi pentru persoane cu dizabilitati “Nu ma uita”, Spitalul orasenesc “Dr. Karl Diel “ Jimbolia si Caminul de persoane varstnice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.