Jimbolia se infrateste cu Miercurea Dunarii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.05.2012 06:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primăria oraşului Jimbolia organizează în data de 29 mai, de la ora 15, ceremonia de semnare a Convenţiei de înfrăţire şi colaborare între oraşul Dunajská Streda - Slovacia şi oraşul Jimbolia – România.

Între cele două localităţi există schimburi încă din anul 2005, delegaţii din ambele oraşe vizitând Jimbolia şi Dunajská Streda pentru a evalua potenţialul de colaborare în domeniile economic, cultural, sportiv şi de schimburi de tineri.
Cu prilejul excursiilor gratuite de două zile la Viena oferite anual de Primăria Jimbolia tuturor elevilor din clasele a XII-a de la liceul jimbolian, câteva sute de tineri au poposit deja în oraşul slovac Dunajská Streda, care se află în apropierea capitalei austriece. Aici au fost foarte bine primiţi şi au descoperit un oraş frumos, cu peste 23.000 de locuitori.
Ceremonia oficială de semnare a Convenţiei de înfrăţire şi colaborare va avea loc la Casa de Cultură din Jimbolia, în prezenţa delegaţiilor celor două oraşe, conduse de primarii Dr. Hájos Zoltán – din Dunajská Streda şi Kaba Gábor – din Jimbolia. Accesul este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să participe la acest eveniment, iar ceremonia se va încheia cu un spectacol.

În prezent, oraşul Jimbolia este înfrăţit cu localităţile Kikinda din Serbia şi Pusztamérges din Ungaria şi se află în tratative în vederea înfrăţirii cu alte localităţi din mai multe ţări europene. Parteneriate în diverse domenii şi proiecte comune, transfrontaliere, sunt în desfăşurare şi cu alte oraşe europene: Makó şi Mórahalom – Ungaria, Novi Kneževac şi Senta – Serbia, Gundelfingen, Speichingen şi Trebur – Germania, Verneuil sur Avre – Franţa, Aegina – Grecia.

Dunajská Streda (în maghiară Dunaszerdahely, în germană Niedermarkt, în traducere din slovacă şi maghiară, Miercurea Dunării) este un oraş din Slovacia cu 23.562 locuitori (2004), dintre care 79,75% maghiari, 15,26% slovaci, 1,50% romi şi 0,63% cehi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.