Judecator din Deva, exclus din magistratura

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.07.2012 12:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În şedinţa din data de 4 iulie 2012, Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea acţiunii disciplinare formulată de Comisia de disciplină pentru judecători împotriva lui Joldiş Emil, judecător în cadrul Judecătoriei Devaşi aplicarea sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.
Sancţiunea a fost aplicată pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. e), g), h) teza a II-a, i) şi j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
În acţiunea disciplinară cu care a fost sesizată Secţia, Comisia de disciplină pentru judecători din cadrul Inspecţiei Judiciare a reţinut că judecătorul Joldiş Emil, prin modul în care a gestionat activitatea de judecată, a generat întârzieri cu o durată considerabilă în soluţionarea unor cauze, a refuzat - nejustificat - îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, şi-a exercitat funcţia - inclusiv prin încălcarea normelor procedurale cu gravă neglijenţă, a efectuat cu întârziere lucrările din motive imputabile şi a înregistrat absenţe nemotivate în mod repetat.
Hotărârea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.