JUDECATOR, PRESEDINTE de TRIBUNAL, ofticat ca ROMANII consuma un tub de PASTA de DINTI pe an. Si doua SAPUNURI...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.12.2017 13:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Adriana Stoicescu, judecator, preşedintele Tribunalului Timis:

“Romania este tara oamenilor care consuma, in medie, un tub de pasta de dinti pe an. Si doua sapunuri. Romania nu este doar Bucuresti sau Timisoara. Este, mai degraba, tara oamenilor din Cuca Macaii.Fara drum asfaltat si fara canalizare si fara dispensar, dar cu o biserica aurita si scoala cu toaleta in curte.
Fara medic si cu o invatatoare care face naveta cu trenul, la clasa a II-a, pentru ca Primaria nu are bani sa ii deconteze transportul. Este tara oamenilor care sunt in birt la ora 10 dimineata. Si care isi imbata copiii ca sa stea linistiti.
Este tara oamenilor care nu au o problema cu lenea si cu hotia. De 20 de ani aleg acelasi primar. Baiat bun, de-al lor, istet, care a reusit in viata fara prea multa scoala, ca oricum nu ai ce face cu ea. Baiat ‘dastept’. Daca e si hot pe deasupra, admiratia concetatenilor este nemasurata
Le place viata lor. Nu sunt nevoiti sa se ridice din pat in fiecare zi, la 6 dimineata. Ajutorul social vine, de bine de rau. Internet au, la fel si telefoane inteligente.
Pentru ei educatia e un moft. Si nu au nevoie de ea.
La fel stau lucrurile si cu legea. Din anii 90 s-au obisnuit sa rada de omul in uniforma. Garcea i-a invatat. Apoi, alti baieti le-au spus ca e mult mai haios sa il scuipe pe politist. Azi il taie cu sabia pentru ca, nu–i asa, suntem in democratie.
Dispretul lor fata de uniforma este dispretul fata de lege. Noi dispretuim legea. Doar ipocrizia ne opreste sa recunoastem ca nu ne plac regulile. Desigur, suntem aparatori infocati ai legii, cand e vorba de fete care nu ne plac. Atunci devenim justitiari si vrem sange, dam sentinte definitive si apoi plecam la culcare cu constiinta impacata.
Dar, cum ne opreste politistul de la rutiera in trafic, primul gest e sa sunam un prieten sau sa facem bascalie de politist, doar, doar il induplecam. Suntem plini de avant justitiar cand e vorba sa ii pedepsim pe altii, dar devenim brusc intelegatori cand e vorba de propria persoana. Vrem justitie, dar de ce atata graba cand suntem noi cu musca pe caciula? Conditiile din instante sunt, in mare parte, aceleasi de 10 ani. Si e normal sa fie asa cand bugetul instantelor este limitat: nu avem bani sa zugravim si nici sa dotam salile de judecata cu aparate de aer conditionat. Sunt grefieri care stau cate 6 intr-un birou de 2. Sau judecatori care stau in birouri fara lumina naturala. Cei care ar fi trebuit sa se ocupe de asta, au stabilit, cu profesionalism si preocupare pentru starea justitiei, inaltimea podiumului judecatorului si, mai ales, al procurorului. Apoi au plecat.
Dar….nu am vazut pe nimeni sa solicite renuntarea la privilegii. Nu am vazut pe nimeni dintre noi indignat ca un magistrat cu salariul de 10.000 lei isi deconteaza cu sarg algocalminul si picaturile de nas. Doar ii permite legea, nu-i asa?
Nu ne deranjeaza pensiile mai mari decat salariile celor care lucreaza, intrand cu 100 de dosare pe termen. Nu am vazut pe nimeni sa ceara modificarea legii astfel incat sa nu ne mai decontam transportul de la instanta spre casa, cand locuim la 2 km de oras. Dar, nu-i asa, e alta localitate si legea ne permite…. Nu putem fi drepti decat cu plombe decontate de Stat? Asta in timp ce invatatoarea nu isi poate permite un laptop, iar medicul rezident are de ales intre a-si cumpara o carte de specialitate sau o pereche de blugi mai de Doamne-ajuta.
Pe noi nu ne va ucide coruptia.
Nu va apuca.
Vom fi striviti de ipocrizie, suficienta si aroganta.
Iar pe unii ii va ucide prostia”.

(sursa: luju.ro)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.