Judetul Timis are cu 56 de frizeri (rurali) mai multi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.06.2013 13:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, a derulat, în perioada Februarie 2012 – Mai 2013, programul integrat de măsuri de ocupare, formare şi sprijin pentru populaţia rurală din judeţul Timiş.
Pe durata celor 16 luni de implementare a  proiectului, chiar dacă banii de la POSDRU încă se lasă aşteptaţi, au fost derulate o serie de activităţi la nivel local, în vederea asigurării de oportunităţi sporite în participarea la piaţa muncii pentru 356 de persoane inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri sau în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din judeţul Timiş.
Astfel, 219 de timişeni au beneficiat de consiliere/orientare, 138 au participat la programe de formare profesională, printre participanţi numărându-se chiar şi locuitori de la Maşloc şi Fârdea.
În cele din urmă, programul integrat de măsuri de ocupare, formare şi sprijin pentru populaţia rurală din judeţul Timiş s-a încheiat cu 56 absolvenţi curs Frizer- Coafor – Manichiurist – Pedichiurist, 15 absolvenţi curs Bucătar, 15 absolvenţi curs Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, 15 absolvenţi curs Lucrător finisor în construcţii, 62 absolvenţi curs Operator calculator electronic şi reţele, 63 persoane mediate pe piaţa muncii şi 10 persoane angajate pe proiect.
Interesant este şi că circa 15 dintre cei care au urmat cursul de frizer-coafor-manichiruist-pedichiurist au absolvit şi cursurile de operator calculatoare...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.