Jump... pe multinationale la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.09.2014 18:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Programul Jump este un set de programe complementare si de orientare profesionala şi de consiliere in cariera pentru liceenii care vor sa isi fructifice propriul potential.
Demarat la Timisoara, programul s-a nascut din dorinta de a stabili un punct de intalnire intre curiozitatea liceenilor de a descoperi mediul profesional si nevoile de resursa umana bine pregatita a companiilor din aceasta zona.
Programul isi doreşte sa ofere liceenilor posibilitatea de a-şi poziţiona pasiunile şi preocuparile in cadrul unui mediu profesional, astfel incat sa poata lua decizii ferme şi documentate in ceea ce priveşte cariera acestora.
Au trecut pragul un numar de 20 de liceeni si in aceasta vara, liceenii inscrişi in programul Jump au avut ocazia de a studia din interior procesele unor companii importante din Timisoara, cu activitaţi dintre cele mai diverse.

Alina Bunei, fondatorul Jump, despre viziunea sa asupra programului:
“Jump este un spatiu unde adolescentii invata abilitati pentru viata, cu experiente reale si durabile, unde experimenteaza si exploreaza noi posibilitati si pot sa isi maximizeze potentialul propriu. Programul le ofera contexte de invatare intr-o atmosfera calda, prietenoasa unde descopera lucruri despre ei, exerseaza diverse roluri si experimentam impreuna noi moduri de a gandi si de a actiona. Dezvoltarea abilitatilor este sustinuta si de construirea unui plan de actiune individual pe care si-l stabilesc adolescentii, in functie de nevoile si interesele lor”.

Liceenii s-au implicat activ in companii din logistica, automotive, IT, design, marketing sau imobiliare, cu ajutorul carora au reuşit sa-şi satisfaca curiozitatea in ceea ce priveşte viaţa profesionala.
Unul dintre cele mai importante aspecte ale programului de internship a fost ca liceenii au putut sa descopere finalitatea studiilor.
In anul scolar 2014-2015, programul iţi propune sa numare nici mai mult, nici mai putin de 50 de absolventi Jump.

Andrei, unul dintre absolvenţii programului Jump, relateaza despre experienţa sa:
„In acest an scolar am participat la un program de orientare in cariera. Acesta s-a finalizat cu un internship la una dintre multinationalele partenere in acest program din Timisoara pe durata unei saptamani. In aceste zile am vazut ca nimic nu poate functiona fara oameni capabili si care sa aiba abilitatile necesare dezvoltate. Consider ca astfel de ocazii sunt utile liceenilor, pentru a-si face o imagine realista asupra viitoarelor locuri de munca.”

Dupa ce prima ediţie a programului a fost finalizata cu succes, Jump da startul inscrierilor pentru ediţia cu numarul doi.
Inscrierile se incheie pe 6 octombrie, o data cu deschiderea noii sesiuni a programului.
Mai multe detalii pot fi gasite pe website-ul http://jumpout.ro/.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.