Justitia - putere sau serviciu public?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.02.2013 22:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În dorinţa de a explica cetăţeanului pe înţelesul său ce e democraţia, ce e statul de drept, ce e legea şi ce înseamnă dreptatea, care sunt puterile statului şi cum colaborează între ele, ce instrumente are cetăţeanul pentru a le responsabiliza, care sunt drepturile şi libertăţile noastre fundamentale, ResPublica in colaborare cu Societatea Timişoara si SPICC deschid ciclul de conferinţe „Statul de drept pe înţelesul tuturor”.
Prima conferinţă are ca temă „Justiţia – putere sau serviciu public?” şi va avea loc sâmbătă, 9 februarie 2013, la Hotel Timişoara, sala Viena, de la ora 17.
Invitatul care va susţine prezentarea este judecătorul Cristi Danileţ, cunoscut drept un ferm apărător al independenţei justiţiei şi un susţinător al luptei împotriva corupţiei.
Cristi Danileţ este judecător din anul 1998, a activat în mai multe asociaţii profesionale, a fost consilier al ministrului justiţiei în perioada 2005-2007 şi este membru în Consiliul Superior al Magistraturii din anul 2011.
Printre subiectele dezbatute vor fi: Ce este democratia?, Romania - stat european, Cele 3 puteri in stat, Imunitatea parlamentara, Justitia, putere sau serviciu public?, Despre judecatori si procurori, Cetateanul si drepturile sale, Coruptia si anticoruptia.
Peste 100 de persoane sunt aşteptate să participe la această conferinţă, care se pot înregistra pe siteul www.eventbrite.com.
Pentru a asigura participarea la prezentare a publicului larg, aceasta va fi transmisă şi online, la adresa www.privesc.eu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.