Justitia dixit: Casa Muhle va fi readusa la starea initiala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.06.2014 13:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Liga Banateana informeaza ca a fost admisa actiunea prin care proprietarul casei Mühle va fi obligat sa readuca imobilul la starea initiala anterioara mutilarii din luna mai 2012.

In urma inspectiilor ulterioare demolarii partiale a casei din luna mai 2012, lucrarile au fost oprite de catre autoritatile competente, iar proprietarului imobilului, Ionel Stancu, i s-a pus in vedere sa ia anumite masuri, insa acest lucru nu s-a intamplat.
Societatea civila a luat atitudine, participand la mai multe proteste chiar in fata casei Mühle si strangand semnaturi pentru a solicita exproprierea imobilului catre autoritatile locale.
Ca urmare, Primaria Municipiului Timisoara a actionat in instanta proprietarul cu scopul de a-l obliga sa readuca imobilul la starea initiala, anterioara demolarii si celorlalte actiuni intreprinse fara respectarea autorizatiei de construire obtinute.

Liga Banateana, prin intermediul partenerilor de la Pro.Do.Mo (Asociatia pentru protectia si documentarea monumentelor si patrimoniului din Romania), s-a alaturat Primariei in acest demers.
Desi proprietarul s-a opus cererii de interventie, instanta a admis-o.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.