Kinomatograf: Ich mochte kein Mann sein

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.10.2012 08:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Centrul Cultural German Timişoara, împreună cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti, vă invită în data de 25 octombrie 2012, la ora 18.30, la ceainăria librăriei Cărtureşti (de pe strada Mercy nr.7),la proiecţia filmului “Ich möchte kein Mann sein”. Proiecţia are loc în cadrul seriei Kinomatograf. 

Ich möchte kein Mann sein - Regie: Ernst Lubitsch, Deutschland 1918, 45 Min.
Ossi, cea rebelă bea, fumează şi joacă Poker. Dr. Kersten are are sarcina de a-i educa tinerei manierele de doamnă, dar Ossi îi întâmpină încercările printr-un joc de roluri îndrăzneţ: îsi comandă la croitorul pentru bărbaţi frac şi joben şi vizitează costumată astfel localul de noapte. Acolo, aceasta îş întâşneşte pe nebănuitorul Kersten, cu care se distrează bărbăteşte. Astfel, aceştia se apropie, iar după o noapte de petrecut, se ajunge la un sărut. A doua zi se trezeşte fiecare dintre ei în patul celuilalt. Ossi se demaschează faţă de Kersten şi aceştia se îmbrăţişează fericiţi.
Evidenţiate au fost „titlurile jucăuşe…, pline de glume şi comic de situaţie faimos” şi „temperamentul efervescent, voia exuberantă şi cochetăria smecheră” ale Ossei Oswalda. – Fimkurier, 8. Mai 1920
Anul acesta mai sunt prezentate filmele:
08 noiembrie: Frau im Mond, Regia: Fritz Lang, 1929
22 noiembrie: Der blaue Engel, Regia: Josef von Sternberg, 1930
06 decembrie: In jenen Tagen, Regia: Helmut Käutner, 1947
20 decembrie: Anders als du und ich, Regia: Veit Harlan, 1957.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.