Klaus Iohannis, te-ai pripit. Dreptul la libera exprimare nu e neconstitutional!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.03.2016 10:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Societatea Timisoara isi exprima dezacordul fata de decizia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, de a retrage decoraţia Ordinul Naţional „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler lui László Tőkés, urmare a Hotararii Consiliului de Onoare pentru Ordinul Naţional „Steaua Romaniei” din data de 20 septembrie 2013.
Decoratia a fost conferita in anul 2009, “cu prilejul implinirii a 20 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, in semn de inalta apreciere a curajului si demnitatii de care a dat dovada, declansand, prin exemplul personal, revolta istorica a poporului roman impotriva dictaturii comuniste”.
 
Societatea Timisoara considera ca László Tőkés a fost si ramane un simbol al Revolutiei Romane, motivatie care a stat la baza decernarii Ordinului.
Pretextul retragerii decoratiei l-au reprezentat anumite declaratii, considerate "neconstitutionale".
Or, intr-un stat democratic, manifestarea dreptului la libera exprimare nu poate fi considerata contrara Constitutiei, spune Societatea Timisoara.

Societatea Timisoara are ca scop principal, consacrat in statut si in Proclamatia de la Timisoara, apararea drepturilor fundamentale ale omului, dreptul la libera exprimare fiind unul dintre cele mai importante.
Societatea Timisoara considera ca e o decizie pripita si solicita reexaminarea de indata a acesteia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.