La Casa Artelor se pregatesc pantofi de tango

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.02.2014 16:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru saptamana 24 februarie - 2 martie, Directia Judeteana pentru Cultura Timis propune o premiera artistica, un spectacol concept in care se impletesc muzica, poezia si elementele teatrale, vernisaj “Portretistul voluntar” – proiect pictural ‘portreatizat’ intr-un exercitiu plastic, precum şi un eveniment ‘desenat’ de Mono Shoes si Tango Timisoara.

Miercuri 26 februarie, ora 19.00
Premiera spectacolului „Cantece de Razboi si pace” sustinut de Emil Kindlein – cantaretul cu poeziile, Sala StudioArt
Emil Kindlein propune un spectacol concept in care se impletesc muzica, poezia si elemetele teatrale. Premiera va avea loc miercuri 26 februarie de la ora 19.00 in Sala Studio a Casei Artelor sub genericul „Cantece de razboi si pace”.
Spectacolul este structurat in jurul poeziilor lui Ion Minulescu, Nichita Stanescu, Al. Macedonski, Mihai Eminescu dar si a unor poeti contemporani ca Eugen Adrian Filip sau pe texte de Emil Kindlein.
Scena studio a Casei Artelor, decorul minimal, miscarea scenica si cuvantul rostit sunt elemente ce construiesc acest spectacol.

Joi 19 februarie, ora 19.00
Vernisaj expozitie ‘Portretistul voluntar’, Galeria Pygmalion
Expoziţia ‘Portretistul voluntar’ prezinta rezultatul proiectului pictural desfaşurat in perioada martie – iunie 2013. In şedinţe a cate 4 ore participanţii s-au portretizat prin rotaţie rezervand o ultima şedinţa auto-portretului.
Lucrarile au fost realizate pe acelaşi suport, panza pe şasiu cu dimensiunea de 50 / 40 centimetri, in diverse tehnici ale picturii in ulei.
Important exerciţiu plastic pentru pictor sau viitorul pictor, acest antrenament pe care ni-l ofera maeştrii impresionişti ne ajuta sa ne administram procesul creativ in limitata durata de timp, activand prezentul, dezvoltand spiritul de observaţie, evaluarea, re-evaluarea, asumarea deciziilor şi eşecurilor.
Portretiştii sunt: Bogdan Tomsa, Nicoleta Claudia Troanca, Andreea Medar, Tudorica Zarioiu (Ali), Roxana Bloju, Silvia Moldovan, Uliana Gujuman, Tijana Muncan, Daniela Adela Armega, Mara Graur, Claudiu Adrian Toma, Dana Males Smarandache, Cristi Ferkel, Mirela Ciora, Lavinia Vladut.

Sambata 1 martie, ora 11.00
Paint your passion, Cafeneau Klapka
Mono Shoes şi Tango Timişoara va aşteapta la Paint Your Passion, un eveniment inedit, in prima zi a primaverii, sambata, 1 martie, de la ora 11.00, cand cafeneaua se va transforma in atelier de pictura.
Cei care s-au inscris pentru a face parte din grupul artiştilor – amatori sau nu – vor picta pe mai multe faşii de piele, din care va lua naştere apoi o colecţie de pantofi de tango unicat ce va purta numele proiectului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.