La FRONTIERA de VEST a ROMANIEI situatia MIGRANTILOR este tot mai GRAVA. Si GUVERNUL TACE si se FACE ca nu vede si nu aude!...!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.03.2017 11:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita - jud. Caraş Severin au depistat la frontiera cu Serbia 16 cetateni din Iran, Irak si Afganistan, care intentionau sa intre ilegal in Romania. Alţi noua cetaţeni straini, solicitaţi de azil in ţara noastra, au fost depistaţi de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, jud. Timiş, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.

In data de 24.03.2017, in jurul orei 03.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.

Astfel, in apropierea localitatii de frontiera Gradinari, politistii de frontiera au depistat 16 cetateni straini (8 barbati, 2 femei si 6 copii) care nu isi justificau prezenta in zona, acestia fiind preluati si transportati la sediul institutiei, pentru cercetari.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni din Iran, Irak si Afganistan, adultii avand varste cuprinse intre 21 si 57 de ani, iar copiii intre 3 si 16 ani. Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

Şi politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, in cooperare cu lucratorii Postului de Politie Cenad, au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat in apropierea localitaţii Cenad noua persoane care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Irak şi Siria, 5 adulti cu varste cuprinse intre 22 si 38 de ani şi 4 copiii cu varste intre 1 si 7 ani. Persoanele in cauza sunt solicitanti de azil in ţara noastra şi au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, respectiv de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, persoanele in cauza urmand a fi predate unor echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil Timisoara, in vederea dispunerii masurilor legale, ce se impun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.