La Gara de Nord se zugraveste! Si se spala geamurile!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.03.2014 19:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii locali au verificat vineri, 28 martie, modul in care s-au respectat demersurile demarate pentru igienizarea zonei Garii de Nord, precum şi pe linie de disciplina in construcţii şi circulaţie din perimetrul respectiv, ca urmare a controlului amplu demarat la iniţiativa primarului Nicolae Robu in urma cu aproximativ o luna.
Dupa ce, iniţial, la termenul  din 13 martie, reprezentanţii Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SA Bucureşti – Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Intreţinere şi Reparaţii CF Timişoara au solicitat o prelungire a perioadei pentru luarea tuturor masurilor de salubrizare şi igienizare, au fost verificate toate aspectele ramase in lucru.
Astfel, pe linie de circulaţie, au fost efectuate din nou verificari in special in ceea ce priveşte modul in care conducatorii auto de taximetre respecta legislaţia referitoare la deţinerea documentelor şi oprire, staţionare in zona Garii, fiind aplicate in total in zona respectiva 18 sancţiuni.
Pe linie de protecţia mediului şi salubrizare s-a verificat daca de-a lungul cailor ferate au fost adunate deseurile impraştiate, rezultate din curatarea vagoanelor de calatori (pet-uri, mase plastice, hartii), precum şi daca vegetaţia crescuta din abundenta a fost taiata, constatandu-se ca la acest capitol s-au respectat sarcinile trasate in urma proceselor verbale cu termene intocmite la vizita precedenta.
De asemenea, subpasajul de acces spre zona peroanelor era curat, nemaifiind constatat acel mirosul greu si intepator.
Pe linie comerciala insa, problemele au persistat, fiind din nou sancţionate un numar de cinci societaţi comerciale cu cate 600 lei care nu au demarat procedurile pentru obţinerea acordului  de funcţionare, aşa cum s-a stabilit la vizita precedenta.
Alte cinci societaţi au demarat aceste proceduri.
Pana acum, pe linie comerciala, au fost aplicate 15 sancţiuni.
Pe linie de disciplina in construcţii s-a constatat ca cea mai mare parte din geamurile sparte au fost inlocuite, s-a zugravit parţial faţada, s-a trecut la reparaţia unor trepte din faţa cladirii Garii de Nord, in schimb nu s-au efectuat masuri de zugravire şi intreţinere a salii de aşteptare, motiv pentru care Compania Naţionala de Cai Ferate CFR SA Bucureşti – Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Intreţinere şi Reparaţii CF Timişoara a fost sancţionata cu amenda de 1500 lei conform HCL 371/2007 modificata.
Pentru unele probleme care au fost constatate acum s-au emis noi somaţii cu termene de soluţionare, urmand ca la expirarea lor sa se reverifice conformarea.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.