La INSPECTORATUL SCOLAR TIMIS, nici o FUNCTIE de CONDUCERE fara PSD!... Legal, constitutional si pe merit, ba!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.08.2017 09:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La nivelul judeţului Timiş, sunt 197 directori, 143 fiind funcţii de conducere ocupate prin concurs, 92 in urban şi 51 in rural, ca urmare a promovarii concursurilor organizate.
54 sunt ocupate prin detaşare in interesul invaţamantului, pe durata unui an şcolar, 14 in urban şi 40 in rural, informeaza Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.
Dintre cei 93 de directori adjuncţi (59 - prin concurs: 46 in urban şi 13 in rural), 34 sunt funcţii de conducere ocupate prin detaşare in interesul invaţamantului, pe durata unui an şcolar, dintre care 26 in urban şi 8 in rural.

Ca urmare a aplicarii prevederilor Notei M.E.N. Nr. 1836/DGMP/04.08.2017, privind numirea, in anul şcolar 2017-2018, prin detaşare in interesul invaţamantului in funcţiile de director şi de director adjunct, din unitaţile de invaţamant, ramase vacante dupa concurs, ISJ Timiş a procedat la publicarea celor 54 de funcţii vacante de director şi 33 de funcţii vacante de director adjunct.
Funcţia de la Şcoala Gimnaziala 18, de director adjunct, s-a vacantat ulterior, ca urmare a demisiei directorului adjunct cu concurs.
S-au prezentat la interviu 39 de cadre didactice, fiind admise 33 de cadre didactice, iar 6 au fost respinse.

C.A. al I.Ş.J. Timiş a dat avizul pentru numirea in funcţie prin detaşare in interesul invaţamantului in funcţia de director pentru 54 de cadre didactice (din care 11 sunt noi), respectiv pentru numirea in funcţie prin detaşare in interesul invaţamantului in funcţia de director adjunct pentru 34 de cadre didactice (din care 11 sunt noi).

Cele 11 funcţii noi la directori provin din prezentarea şi promovarea interviului de catre alte cadre didactice decat cele aflate pe funcţie la: Waldorf, Rudolf Walter, Şcoala Gimnaziala Jebel, Şcoala Gimnaziala Moraviţa, Şcoala Gimnaziala Beba Veche.
Refuzul de a-şi da acordul pentru a fi numit şi anul viitor (directorul in funcţie actualmente) la unitaţile Şcoala Gimnaziala Darova, Şcoala Gimnaziala Fibiş, Şcoala Gimnaziala Pişchia.
La Şcoala Gimnaziala Racoviţa şi Şcoala Gimnaziala Otelec au fost numiţi, pe unul dintre criteriile prioritare ale notei MEN, cadre didactice experte in corpului naţional de experţi in educaţie.
La Şcoala Gimnaziala Fardea a fost inlocuit actualul director pentru ca nu avea calitatea de cadru didactic titular in sistemul de invaţamant, propus şi avizat fiind un coleg titular in alta unitate ce şi-a exprimat dorinţa, in scris, de a ocupa funcţia de director din aceasta unitate.

Cele 11 funcţii noi de directori adjuncţi provin din 1 cadru didactic pensionat ( Şcoala Gimnaziala Sanandrei), 3 funcţii nou infiinţate ca urmare a numarului mare de elevi la CNB, Waldorf şi Şcoala Gimnaziala 30, 1 funcţie ocupata ca urmare a demisiei unui director adjunct cu concurs la Şcoala Gimnaziala nr. 18 TM, iar la Liceul Shakespeare, directorul adjunct a promovat concursul pe director şi actualul director a fost numit adjunct.
Prezentarea şi promovarea interviului de catre alte cadre didactice decat cele aflate pe funcţie la Lenau, Bratianu, Colegiul Tehnic de Vest, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluziva „Constantin Paunescu” Recaş.
La Liceul Teoretic Recaş propunerea a fost facuta la recomandarea directorului, pentru formarea unei echipe manageriale complete.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.