La Inspectoratul Scolar Timis s-a facut primavara cu... 5 elevi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.05.2015 21:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Rezultate excelente obţinute la etapa naţionala a Concursului de Matematica Aplicata "Adolf Haimovici", desfaşurat la Iasi, in perioada 1-3 mai.
Concursul naţional este echivalentul olimpiadei naţionale pentru alte profile decat matematica-informatica de liceu.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş se mandreşte cu cele 2 premii I si 2 menţiuni obţinute de elevi deosebiţi: premiul 1 pentru Masnita Vasile (clasa 11 SERVICII) de la Colegiul Tehnic "V. Braniste" din Lugoj (profesor antrenor Ban Gheorghe) şi Lazea  Maria (10 TENHIC) de la Liceul „Traian Grozavescu” din Nadrag (profesor Dumescu  Dan), la care se adauga menţiunile pentru Adamuţ Tabita (Clasa 9 SN) de la Colegiul Naţional Banaţean (profesor antrenor Barta Miana) şi Bejan Cornel (11TEHNIC) de la Colegiul „I. Mincu” (profesor Binzar Adriana).

Pe de alta parte, in perioada 19-25 aprilie 2015, elevul Gabriel Baban, elev in clasa a XII-a la Colegiul „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara  a participat, ca reprezentant al Romaniei, la cea de-a XXII-a Conferinta Internationala a Tinerilor Cercetatori (International Conference of Young Scientists), desfaşurata la Izmir, in Turcia.
Lotul Romaniei, participant la conferinţa internaţionala, a fost alcatuit din 7 elevi selectaţi de catre reprezentanţii ICYS pentru Romania.
Sectiunile conferinţei  sunt pe diferite discipline: Fizica, Matematica, Informatica, Ecologie si Biologie.
Prezentarea axata pe sectiunea „Fizica experimentala”, elaborata sub coordonarea asistentului dr. Alexandru Iovanovici şi consultantului prof. dr. Sandu Golcea i-a adus elevului timisorean „Certificatul pentru cea mai buna prezentare la sectiunea Fizica” pe anul 2015. 
International Conference of Young Scientists este un eveniment organizat dupa toate normele şi rigorile unei conferinţe "pentru oamenii mari", dar adresata elevilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.