La JIMBOLIA, se canta despre BUCURIA VIETII la Festivalul de Jazz JIMBO BLUES

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.08.2017 09:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Jimbolia va gazdui, pe scena Teatrului de Vara, in 5 şi 6 august 2017, a XV-a ediţie a Festivalului de jazz „Jimbo Blues”, organizat de Primaria Jimbolia şi Fundaţia Alternativa.

Muzicianul Johnny Bota, directorul festivalului, a decis ca, in acest an, pe scena sa urce formaţii dintre cele mai reprezentative pentru genul blues.

"Bega Blues Band” şi-a inceput activitatea in 1983, atunci cand regretatul Bela Kamocsa şi Johnny Bota au decis sa evolueze impreuna la festivalul de jazz din Braşov.
In momentul actual, este cea mai longeviva trupa de jazz blues din Romania.

„Vali Racila” zis şi „Sir Blues”, cand se apropie de chitara, devine o alta persoana. O persoana care povesteşte cantand despre bucuria vieţii.
Acesta reuşeşte, cu maiestrie, sa combine actoria, muzica şi sociologia, nu pentru ca trebuie, ci pentru ca el pentru asta respira.
Este felul lui de a fi, nu poate trai altfel.

O alta formaţie invitata este „Milan Petrovic Group”.
Caracteristica majora a performanţei acestei trupe din Serbia este o participare activa pe scena muzicala.
Iubirea pentru jazz şi blues i-a unit pe aceşti baieţi in anii ‘90.
Trupa este deja cunoscuta publicului banaţean prin prezenţa sa la Gala de blues jazz Kamo, prin concertul de la CJT şi de la clubul „la Capiţe”.

Pornind de la motto-ul trupei, „muzica suna convingator daca o canţi din suflet”, ne putem da
seama de iubirea pe care o poarta pentru muzica cei de la „Cherry Band”.
Aceştia au caştigat votul publicului la un concurs judeţean in 1993 şi de atunci au continuat drumul cu mare voinţa şi daruire, iar in anul 1999 au avut primul concert pe scena mare a oraşului Targu-Mureş unde au avut succes deplin.

„Soul Serenade” este o noua şi revigoranta interpretare acustica a direcţiei de „old time blues & jazz” care te va purta de pe strazile din Chicago pana pe drumurile prafuite din Vestul Americii.
In martie 2013, trupa a obţinut locul al II-lea la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind şi prima participare a Romaniei la acest festival/ concurs, iar in noiembrie 2013, „Soul Serenade” a fost prezenta in cadrul renumitului festival „Blues Sur Seine” din Franţa.

Trio-ul bucureştean a fost „opening act” pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, caştigatoare Grammy.
„Bruta, puternica şi indrazneaţa”– astfel este caracterizata aura ce invaluie trio-ul romano-sarb cu radacini fizice in micul oraş, de pe malul Dunarii, Kladovo, şi radacini spirituale in
pamanturile americane ce au dat naştere blues-ului, „AXiS Trio”.
In toamna anului 2016, grupul imprima primul material discografic intr-un studio boem situat in suburbiile Belgradului.
Tras integral live, cu retuşuri minimale, materialul discografic de debut urmareşte captarea, in totalitate, a sound-ului primar, torid şi direct, ce ia naştere cand cei trei membri işi unesc imaginaţia.

La Jimbolia vor rasuna din nou acorduri de blues, in cadrul acestei ediţii a tradiţionalului Festival „Jimbo blues”.
O muzica complexa, plina de prosmeţime şi pregnanţa, plina de substanţa pentru iubitorii blues-ului va aşteapta in 5 şi 6 august 2017, incepand cu orele 20:00, la Teatrul de Vara din Jimbolia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.