La mitingul de la Bucuresti vor participa si 42 de bugetari din judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.05.2015 16:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) organizeaza un miting in Piata Victoriei din Bucuresti, in data de 27.05.2015, incepand cu ora 10, urmatoarea actiune de protest stabilita de catre sindicatele membre, dupa greva de avertisment din data de 20.02.2015 si greva generala de o zi din data de 30.04.2015.

FNSA va demara procedura pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania in cazul in care si dupa aceasta actiune de protest Guvernul Romaniei adopta aceeasi atitudine sfidatoare fata de problemele salariatilor pe care ii reprezenta, manifestand nepasare si indiferenta in raport cu angajatii din administratia publica locala, pe care ii trateaza ca niste slujitori fara drepturi si carora Statul Roman nu are obligatia de a le asigura un trai decent, nediscriminatoriu in comparatie cu celelalte categorii de bugetari (invatamant, sanatate, aparare, asistenta sociala precum si aparatul administratiei centrale – categorii care au beneficiat de cresteri salariale si de derogari de la legislatia care limiteaza drepturile salariale).

La miting vor participa si alte federatii din sectorul nostru de activitate, FNSA avand, in acest sens, incheiat un protocol cu aceste organizatii sindicale.
Revendicarile minimale ale FNSA sunt reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii, precum şi cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Potrivit confirmarilor transmise la Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului Timişoara, din judeţul Timis la miting vor participa 42 persoane, 34 persoane din judeţul Hunedoara.
Din judeţul Caras-Severin vor participa 25 persoane, conform declaratiilor lui Marian Apostol, presedintele filialei judetene a Cartel Alfa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.