La Penitenciar, o educatie buna este izvorul intregului bine in lume...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.09.2013 15:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - O veste bună de la Penitenciarul din Timişoara a venit însoţită de un citat din Immanuel Kant, ”O educaţie bună este izvorul întregului bine în lume”...
La Penitenciarul Timişoara a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2013-2014, eveniment la care au participat şi directorii instituţiilor de învăţământ cu care se colaborează, Şcoala Generală nr.16 şi Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I din Timişoara.
În noul an şcolar, au fost înscrise 102 persoane private de libertate pentru urmarea cursurilor din cadrul ciclului primar, gimnazial, liceal.

Conform Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în penitenciare, cursurile de şcolarizare a persoanelor condamnate se organizează şi se desfăşoară în condiţiile stabilite de către  Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Justiţiei.
Persoanele condamnate la pedepse privative de libertate pot urma cursuri de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi universitar (la distanţă sau în forma frecvenţei reduse).
Cu ocazia participării la cursurile de şcolarizare, persoanelor private de libertate li se deduce din pedeapsă un număr de 30 de zile, în urma absolvirii unui an şcolar, primind totodată şi un număr de 30 de credite pentru fiecare semestru absolvit.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.