La popa la poarta zace... nesimtirea

Scris de Titus Balan | Publicat in 07.06.2012 19:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ziua de miercuri mi-a dovedit încă odată (deşi, sincer, nu era nevoie) că nesimţirea românului nu are limite, nici măcar când vine vorba de "feţe bisericeşti", preoţi sau mai popular POPI! Ce m-a deranjat?Faptul că o mână de muncitori care fac reparaţii la poarta casei popii îşi făceau betonul pe trotuar, pe un asfalt drept, printre trecători, că în curtea popii se strica betonu' dacă îl foloseau.

Să începem cu începutul. Miercuri dis-de-dimineaţă la "oficiul parohial" (că aşa se numesc mai nou, casele parohiale, sau mai din popor - casa popii) au început lucrarile de "renovare" la poartă. Şi mai exact, popa necesita o poartă mai mare, că probabil îşi va schimba Loganul cu ceva mai mare, poate o limuzină, poate un SUV, care nu mai încape pe poartă. Dar nu ăsta-i baiu' cel mare. Au început băieţii demolarea unuia dintre stâlpii porţii de acces auto, pentru ca mai apoi să demoleze şi vreun metru de gard (construcţie de cărămidă), iar după asta să remonteze stâlpul porţii la o distanţă mai mare de celălalt decât era iniţial, circa un metru diferenţă. Cu siguranţă că stâlpul, pe noua locaţie, trebuia stablizat cu o mică "fundaţie" din beton, beton ce trebuia "compus".

Am uitat să menţionez că poarta respectivă este la marginea interioară a trotuarului pietonal, astfel, "constructorii" au adus pe trotuar cele necesare realizarii materialului de fixare. O altă menţiune necesară este aceea că o bună parte din interiorul curţii casei parohiale este betonată, cel puţin de la poartă până la uşa garajului (vreo 15 metri lungime şi vreo 4 lăţime). Revenind la "compoziţie", probabil pentru a nu "dăuna" betonului din interiorul curţii popii, s-a "ales" varianta folosirii ca "masă de lucru" asfaltul de pe trotuar, care, nu contează că e neted ca oglinda (nu a trecut mult timp de când acesta a fost "recondiţionat" aflându-se între-o stare excelentă). Pe lângă faptul că atunci când "fabrici" beton în stilul acesta rămân "urme" la "locul faptei" mai şi deranjezi trecătorii traversând trotuarul ”de-a latul” în încercarea de a ajunge cu galeata de beton la stâlpul menţionat.
Probabil că unii mă vor condamna pentru faptul că ”m-am luat” de popă, dar atât timp cât casa şi curtea îi aparţin, în situaţia în care, ipotetic vorbind, nu el ar fi fost cel care i-a ”sfătuit” pe muncitori să folosească trotuarul ce ”masă de lucru”, putea măcar să le sugereze ca această operaţiune să fie făcută în propria-i curte.
Concluzia? Cum nesimţirea e mai mare ca românu', de ce să nu ne batem joc de ceea ce se străduie, mai mult sau mai puţin, autorităţile să ne ofere din propriile resurse, iar serialul ăsta va continua cu siguranţă pentru că, în România, nesimţirea n-are bariere. Aleluia!

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.