La Primaria din Cenad s-au cheltuit banii, dar nu s-a impadurit nimic

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.03.2014 15:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii timiseni de investigare a fraudelor au efectuat o perchezitie la sediul unei institutii publice din localitatea Cenad, in vederea probarii activitatii infractionale a mai multor angajati, banuiti de abuz in serviciu.

Pe 27 martie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timis, sub coordonarea procurorului general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, au efectuat o perchezitie la sediul unei institutii publice din Cenad, judetul Timis, pentru probarea activitatii infractionale a mai multor angajati, banuiti de abuz in serviciu.
Cercetarile au demarat in urma unei sesizari facute de Curtea de Conturi Timis, catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, privind ilegalitati savarsite de angajati ai primariei cu privire la folosirea unei sume de bani in alte scopuri decat cele legale.

In fapt, in cursul anului 2012, reprezentantii institutiei respective au accesat 1,8 milioane de lei, in baza unui proiect ce viza impadurirea unor suprafete de teren, de peste 73 de hectare, cu diferite specii de puieti, iar potrivit raportului intocmit de Curtea de Conturi Timis, investitia  nu s-ar fi materializat.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, din suma totala, angajatii institutiei ar fi utilizat 1.035.000 de lei, bani care nu pot fi justificati in evidentele contabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.