La Sanmihaiu Roman se anunta primul primar M10 din tara!...

Scris de Costin Stefan | Publicat in 09.04.2016 16:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Urmare a investigatiilor DNA si a verdictelor de incompatibilitate ANI, un numar tot mai mare de alesi locali renunta sau isi pierd dreptul de a candida in perspectiva alegerilor locale din 5 iunie.
In comuna Sanmihaiu Roman, din judetul Timis, primarul in functie si candidat PSD la un nou mandat, a fost gasit vinovat intr-un caz de incompatibilitate, fiind nevoit sa renunte la orice functie publica pe o perioada de 3 ani.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis o sentinta prin care Bara Viorel se face vinovat de conflict de interese in materie administrativa, verdict definitiv, situatie care-l face necompatibil cu calitatea de candidat pentru pozitia de primar la alegerile locale din vara.
Aceasta situatie face posibila aducerea in prim plan a altor candidati care pana acum aveau sansele limitate, in mare masura si datorita legislatiei care impune un singur tur de scrutin.
Favorit la fotoliul de primar, in acest context, a devenit reprezentantul Partidului M10, Ioan Silaghi, antreprenor local, un nou intrat in politica locala.
Chiar daca momentul schimbarii nu pare sa se fi „copt”, activitatea ANI si DNA ii va ajuta pe multi nou intrati in politica de-a patrunde in sistemul dominat pana acum de privilegiatii transpartinici.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.