La Spitalul judetean nu se vorbeste. E criza de personal...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.09.2013 17:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Directorul medical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, conf. dr. Florin Bârsăşteanu, care este şi consilier local, a transmis un comunicat de presă referitor la interpelarea în plenul Consiliului Local şi ulterior la declaraţiile făcute, în mass-media, de către consilierul local Bogdan Herzog, privind cazul tatălui său.
Bogdan Herzog a subliniat în plenul Consiliului Local că deşi a aşteptat vreme de 10 ore la Urgenţă, nimeni nu a găsit de cuviinţă să-i spună care-i starea de sănătate a tatălui. O situaţie asemănătoare i s-a întâmplat unui coleg de muncă, tot la Urgenţă, dar timp de 8 ore.
Pentru a demonstra exact faptul că tatăl acestuia a beneficiat de asistenţă medicală de înaltă calitate în orele cât a fost investigat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SCJUT, directorul medical Florin Bârsăşteanu derulează filmul pacientului care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe în data de 2 august, la ora 11.19, acuzând o stare febrilă.
A fost imediat preluat de către medicii de la UPU, la ora 11.20, şi supus unor investigaţii amănunţite timp de 8 ore.
Rezultatul primului set de analize a fost prezentat medicilor de la UPU la ora 12.51.
La ora 12.59, pacientul a fost investigat la secţia de Radiologie, fiind supus unei radiografii de abdomen şi radiografie toracică, urmând ca la ora 13.01 să i se facă şi un EKG.
În acest timp, pacientul a mai beneficiat de un nou set de analize, la ora 14.50.
Permanent, tatăl consilierului local a fost monitorizat pe perioada cât a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe.
După ce starea i-a fost ameliorată, la ora 20, a fost îndrumat către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind o afecţiune de ordin infecţios.
Florin Bârsăşteanu declară că nu cunoaştem date referitoare la ceea ce s-a întamplat, precum şi la starea de sănătate a pacientului până la survenirea decesului, la zece zile distanţă.
Singurul aspect negativ care se poate reproşa spitalului este, conform directorului medical, faptul că nu s-a comunicat cu aparţinătorii pacientului, aspect care se datorează lipsei de personal...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.