La Timisoara se danseaza contemporan...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.06.2013 16:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - conTEMPO, primul festival de dans contemporan de la Timişoara, va avea loc în perioada 10 – 15 iunie 2013, organizat de Centrul Cultural German Timişoara şi Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.
Spectacole, filme, o expoziţie de fotografie şi un atelier de dans, toate centrându-se în jurul diverselor moduri de a percepe timpul prin mişcare şi a mişcării în timp.

Săptămâna de dans contemporan începe cu unul dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului Odeon din Bucureşti. Şaraiman este un spectacol de dans contemporan,  conceput şi dansat de Răzvan Mazilu, ca actor de stand-up-comedy fiind invitat Dan Badea, totul pe fundalul muzicii lăutăreşti a Romicăi Puceanu.
Pentru realizarea coregrafiei a putut fi câştigat prestigiosul coregraf israelian Nadar Rosano.
Spectacolul, producţie a Teatrului Odeon şi a Fundaţiei perfoRM, va fi prezentat în data de 10 iunie, la ora 19 în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş.

Marţi, 11 iunie, de la ora 19, la Muzeul Banatului, în mansarda Bastionului Theresia, va fi vernisată expoziţia de fotografie a Arhivei de dans din Köln şi a Goethe-Institut „Timp oprit. Imagini ale dansului”.
Expoziţia prezintă o selecţie de lucrări a unor fotografi de dans şi artişti plastici din Germania şi privirea lor asupra dansului şi a mişcării şi va fi deschisă de către artistul Camil Mihăescu.
În deschidere va dansa Ioana Ispas, care va susţine a doua zi, în ziua de 12 iunie, de la ora 9, la Casa Studenţilor, un atelier de dans.
Expoziţia de fotografie de dans „Timp oprit. Imagini ale dansului” va putea fi vizitată în mansarda bastionului până la data de 12 iulie.

Zilele de miercuri şi joi sunt dedicate filmului de dans: în cele două seri, în Piaţa Unirii, vor fi prezentate pe rând filmul Blush al regizorului belgian Wim Vandekeybus şi PINA al lui Wim Wenders, ambele cu începere de la ora 22.

Plecând de la un spectacol creat în 2002, Compania Ultima Vez a conceput filmul Blush sub forma unei plimbări exploratorii între peisajele sălbatice ale Corsicii şi locurile rău famate din Bruxelles.
Un film cult în domeniul cinema-ului coregrafic. Filmul va fi prezentat cu subtitrare în limba engleză.

Festivalul se încheie în seara de sâmbătă, 15 iunie, cu instalaţia de dans timeGaps a trupei de dans IPtanz din Köln. Prima din seria tanzSTOPP, instalaţia timeGaps abordează ideea de aşteptare.
Trupa de dans IPtanz, sub coordonarea coregrafei Ilona Paszthy va realiza în 14 şi 15 iunie la Timişoara câteva „atacuri de dans” în spaţiul public.
Materialul video realizat în timpul acestor intervenţii de dans vor însoţi performance-ul live, ce va avea loc în data de 15 iunie, la ora 19, în sala festivă a casei Adam Müller Guttenbrunn.
Spectacolul se va desfăşura în limba engleză.
Intrarea la toate evenimentele este liberă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.