La un pas de moarte

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.02.2012 11:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

O echipă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a intervenit aseară pentru a salva două persoane aflate în pericol de a-şi pierde viaţa pe comunicaţia Cujmir –Vrata.
Cele două persoane plecaseră pe jos din localitatea Cujmir spre localitatea Vrata şi după aproximativ 3 km au fost surprinse de viscolul puternic, doar intervenţia poliţiştilor de frontieră făcând posibilă salvarea acestora de la îngheţ.
Ieri după amiază la ora 18.30, prin apelul de urgenţă 112, două persoane aflate pe comunicaţia Cujmir – Vrata, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare au anunţat că au fost surprise de viscol, la aproximativ 2 km de localitatea Vrata fiind în pericol de a-şi pierde viaţa.
În ajutorul celor două persoane aflate în dificultate au intervenit 10 poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare care s-au deplasat cu două autospeciale Iveco Massif pe comunicaţia Vrata - Cujmir pentru salvarea celor doi.
La ieşirea din localitatea Vrata din cauza stratului de zăpadă de peste 100 de centimetri, a viscolului puternic şi a faptului că nu se mai distingea comunicaţia poliţiştii de frontieră au luat hotărârea de a se deplasa pe jos.
După parcurgerea a aproximativ 2 km, poliţişti de frontieră au reuşit să ajungă la locul unde se aflau cele două persoane şi să le recupereze din viscol; una dintre ele aflându-se în imposibilitatea de a se deplasa singura, a fost transportata de către aceştia.
Poliţiştii de frontieră le-au acordat primul ajutor şi i-au transportat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră; un echipaj medical al ambulanţei acordând ajutorul medical necesar persoanei cu probleme medicale (degerături ale membrelor inferioare).
Cele două persoane D. Daniel şi M. Dumitru, în vârstă de 43 şi 53 de ani, au declarat că au plecat pe jos 5 km de la Cujmir spre Vrata, dar au fost surprinse de viscolul şi vântul puternic care i-a pus în imposibilitate de a se deplasa până la destinaţie în orice moment existând pericolul de a-şi pierde viaţa fără intervenţia poliţiştilor de frontieră.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.