Lacuste in eter

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.07.2012 16:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Luni, 16.07.2012, de la ora 9.00 am, va avea loc lansarea workshop-ului 'Lacuste in Eter / Grasshoppers in Ether', la sediul de pe strada Marasesti nr.14, etaj 1, apartament 7, Timisoara.
Acest workshop are ca şi scop introducerea în proiectarea algoritmică şi parametrică folosind soft-urile Rhinoceros si Grasshopper, urmat de realizarea unui model fizic (machetă) utilizând metode de fabricaţie digitală. În urma unei săptămâni de cursuri teoretice şi exercitii practice, produsele/ modelele digitale obţinute se vor materializa în modele fizice la scara 1:1.
Curtea de pe Mărăşeşti 14, TM, a reuşit într-un timp relativ scurt să coaguleze o mică comunitate în jurul căreia gravitează şi activează diverse grupuri de creaţie. Aethernativ Café, Cuib d’Arte şi Centrul de studii Edukube sunt cei care prin intermediul evenimentelor şi workshop-urilor găzduite au deschis această curte publicului, care au trezit-o din amorţeală. Concertele de jazz, serile de tango argentinian, workshop-urile de fotografie, sunt doar câteva din evenimentele care au avut loc de la începutul acestui an.
Prin acest workshop se încearcă focalizarea pe această nouă formă de comunitate urbană, adunări spontane de oameni cu un scop comun, în acest caz : de a construi ceva. Pe parcursul unei întregi săptămâni, participanţii la workshop sunt invitaţi să descopere curtea şi să o exploreze digital, studiind şi propunând volumetrii pentru a mobila curtea comună. Una din aceste volumetrii propuse va fi fabricată la scara 1:1, şi va fi asamblată la faţa locului chiar de cei care şi-au imaginat-o. Astfel, pe parcursul săptămânii, curtea va deveni un spaţiu expo viu, în mişcare, al procesului si al produsului în sine. Împreună cu arhitecţii de la F.O.R (TM), Kube Labs (TM ), T_A_I Labs (BUC) si IDZ Arhitectură (BUC), acest workshop se va concentra pe arhitectura parametrică, generând si studiind volumetriile obiectelor ce vor popula apoi curtea.
Pe lângă scopul educaţional al workshop-ului, dorinţa organizatorilor este de a promova acest tip de acţiune pe plan local, şi creşterea gradului de conştientizare referitor la posibilităţile şi modurile de intervenţie în acest tip de spaţii, şi mai ales deschiderea lor spre public. Se doreşte coagularea si susţinerea comunităţilor creative ce pot genera astfel de evenimente, si pe termen lung, implicarea universităţilor şi a administraţiei în acest tip de evenimente.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.