Leasing cu perchezitii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.02.2013 12:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, coordonează 33 de percheziţii domiciliare în cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti.
 De asemenea, vor fi puse în aplicare 29 de mandate de aducere.
 Sunt vizate locuinţele membrilor unei grupări infracţionale suspectaţi de comiterea de înşelăciuni cu consecinţe deosebite, în dauna unor societăţi comerciale de leasing.
 Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada februarie 2012 - iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, au indus în eroare mai multe societăţi de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule.
 Suspecţii nu au achitat contravaloarea ratelor de leasing pentru autovehicule, acestea fiind transportate imediat după tranzacţionare în Germania, fiind valorificate, cu ajutorul unor cărţi de indentitate ale vehiculului false, pe teritoriul mai multor state membre U.E.
 Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731,2 euro şi 2.337.907,5 lei.
 În cauză, la data de 14 februarie a.c., procurorii au dispus începerea urmăririi penală faţă 14 persoane, membri ai grupării, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prev. de art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 2 Cod penal şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 290 Cod penal.
 De asemenea a fost extinsă urmărirea penală faţă de alţi 2 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în formă continuată, prev. de art. 264 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin.2 cod penal.

La acţiunea ce se desfăşoară în judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, participă poliţişti din cadrul I.G.P.R.- Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Fraudelor, S.I.A.S. şi a Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.