Lectia de timparkeza a lui Nicolae Robu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.03.2013 23:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Recomandări privind utilizarea telefonului mobil pentru plata parcării în Tim-Park, exact aşa cum informează primarul Nicolae Robu:
 1. Introducem în agenda noastră telefonică următoarele înregistrări:
 TPsms = 7406
 TPstart1 = 0356710138
 TPstart2 = 0356710139
 TPstart3 = 0356710140
 TPstop = 0356710141
 TPinreg = 1210
 TPincarca1 = 7406
 TPincarca2 = 1210
 Observaţie: înregistrarea de două ori a unor numere este menită să faciliteze sugestivitatea
 2. Cum procedăm pentru a parca prin sms?
 1. Trimitem un sms la TPsms, cu conţinutul: X11 pentru zona roşie, X12 pentru zona galbenă, X13 pentru zona albastră, urmat de un spaţiu şi apoi de numărul maşinii, unde în loc de X se pune 1 pentru a parca 1 oră, 2 pentru a parca 2 ore, ..., 9 pentru a parca 9 ore. Vom primi imediat un sms de confirmare a înregistrării parcării. Taxarea se va face pentru X ore, prin factura telefonică sau prin consum din cartelă, după caz.
 3. Cum procedăm pentru a parca prin apel telefonic?
 a. Pentru a notifica începutul parcării, sunăm la TPstart1 pentru zona roşie, TPstart2 pentru zona galbenă şi TPstart3 pentru zona albastră, până când apelul ne va fi respins de robot. Imediat după ce ne respinge apelul, robotul ne trimite un sms de confirmare a înregistrării parcării şi pornirii contorului de timp
 b. Pentru a notifica sfârşitul parcării, sunăm la TPstop, pentru toate zonele, până când apelul ne fa fi respins de robot. Imediat după ce ne respinge apelul, robotul ne trimite un sms de confirmare a încheierii parcării şi opririi contorului de timp. În plus, sms-ul ne comunică câte minute a durat parcarea, cât ne-a costat (reamintim: primele 15 minute de parcare sunt gratuite o dată pe zi) şi câţi bani mai avem pe voucherul ataşat numărului nostru de telefon.
 Înainte de a face aceste lucruri, trebuie să ne înregistrăm în sistem. Înregistrarea se face o singură dată.
 4. Cum procedăm pentru a ne înregistra în sistem?
 a. Trimitem un sms la numărul TPinreg, cu conţinutul: tm cont numărul maşinii pe care o vom parca. Vom primi imediat un sms de confirmare a înregistrării
 5. Cum procedăm pentru a ne alimenta contul din care ne va fi plătită parcarea la minut, prin modalitatea de parcare cu apel telefonic?
 Varianta 1:
 a. Trimitem (evident: după ce ne-am înregistrat în sistem) un sms la numărul TPincarca1, cu conţinutul: 5eur sau 10eur, în funcţie de valoarea cu care vrem să ne alimentăm contul de parcare. Vom primi imediat un sms de confirmare a alimentării contului, care va preciza suma totală de care dispunem, obţinută prin însumarea soldului avut cu suma de alimentare
 Varianta 2:
 a. Cumpărăm un voucher de la orice chioşc RATT, chioşc de ziare sau unitate comercială de operator de telefonie mobilă, alegându-ne valoarea dorită (5 eur, 10 eur, etc.).
 b. Răzuim voucherul şi trimitem codul pe care-l facem vizibil prin răzuire prin sms la TPincarca2 în formatul: tm incarca codul de pe voucher. Vom primi imediat un sms de confirmare a alimentării contului, care va preciza suma totală de care dispunem, obţinută prin însumarea soldului avut cu suma aferentă voucherului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.