Lectie de limba romana pentru studenti europeni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.02.2013 11:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Studenţi din Franţa, Germania, Italia şi Spania au încheiat cu succes cursul intensiv de iarnă pentru învăţarea limbii române (EILC), organizat de Universitatea "Politehnica" din Timişoara (UPT) în cadrul programului Erasmus.
Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării şi Departamentul Mobilităţi şi Cooperări Internaţionale din UPT au urmărit ca, pe parcursul celor trei săptămâni dedicate cursului (1-21 februarie 2013), studenţii să fie expuşi la experienţe academice şi lingvistice care să le dezvăluie reperele fundamentale ale culturii româneşti şi să constituie premisa integrării în programele de studiu la universităţi din România.  
Orele de curs, laborator şi seminar au fost îmbinate cu vizionare de film, vizite la Memorialul Revoluţiei şi la Galeria Triade, excursii în Banatul montan, o seară interculturală, învăţarea dansurilor populare din Banat, la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş.  
Studenţii, înscrişi la cursul de limba română, au fost întâmpinaţi călduros de colegii timişoreni din Reţeaua Studenţilor Erasmus (Erasmus Student Network), pentru care participarea la acest tip de mobilităţi a lăsat şi o impresie puternică, şi nostalgia după un mod european de comunicare fără frontiere, între culturi şi centre universitare care împărtăşesc valori şi idealuri comune, spune conf. dr. Mariana Cernicova, coordonatorul cursului.
Astfel, pentru oaspeţii-studenţi ai Timişoarei din acest sfârşit de iarnă au fost identificaţi ”buddies” (prieteni/însoţitori) care au contribuit la acomodarea mai rapidă a studenţilor Erasmus în frumosul oraş de pe Bega.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.