Lectie de pian cu minieseuri pentru elevii timisoreni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.03.2013 13:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Marti, 19.03.2013, de la ora 17, Filarmonica "Banatul" din Timisoara va gazdui un eveniment mai putin obisnuit: pianistul si profesorul bucurestean Nicolae Dumitru se va adresa elevilor si liceenilor cu un recital-lectie dedicat creatiei lui J. S. Bach.
Ineditul consta in faptul ca Nicolae Dumitru nu ofera publicului un recital traditional de pian, ci un adevarat monospectacol, denumit “Patimile dupa Bach”.
Este un spectacol deja probat la Teatrul Act din Bucuresti, unde se desfasoara cu succes de doua stagiuni si care consta in alternarea momentelor de interpretare pianistica cu minieseuri - expuneri de improvizatie libera, legate de piesele interpretate.
Pe langa recitalul traditional al Filarmonicii adresat publicului meloman, de la ora 19, Nicolae Dumitru va sustine un spectacol - prelegere adresat tinerilor si, de ce nu, poate viitorilor melomani si sustinatori ai artei clasice.
Scopul intalnirii cu elevii de la Liceul German si de la alte scoli din Timisoara este acela de a le oferi, pe langa elemente de motivare in directia muzicii clasice, si unele "pastile"de leadership, de inspiratie la pasirea lor in viata sociala.
Este un prim experiment de acest gen din Romania, constituit inr-un proiect national, ce cuprinde 15 orase filarmonice si centre culturale.
Daca vor fi doritori, grupuri organizate de la diferite scoli generale, gimnazii, licee sau pur şi simplu parinti cu copii sa se adreseze Mariei Dragomirescu la Filarmonica Banatul - tel. 0256492521, accesul la recitalul de la ora 17 fiind gratuit.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.