Lectii de gospodarire cu Pfarrkirchen

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.05.2012 12:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Joi, 17 mai, la ora 10, o delegaţie germană din landul Bavaria, condusă de Georg Riedl, primar al oraşului Pfarrkirchen şi membru în consiliul director al Asociatiei oraşelor din Bavaria, s-a întâlnit în Timişoara
 cu primarul Gheorghe Ciuhandu, cu specialişti din cadrul primăriei şi din cadrul instituţiilor de servicii publice din Timişoara, precum şi cu primari ai câtorva comune din judeţul Timiş şi Caraş-Severin, care au mai fost implicate în schimburi de experienţă cu administraţii din Germania. 

Întâlnirea, organizată de fundaţia româno-germană Aquademica, vizează realizarea unui schimb de experienţă la nivel instituţional, în ceea ce priveşte gospodărirea localităţilor, fiind punctate aspecte legate de serviciile de alimentare cu apă şi canalizare şi gestionarea deşeurilor, cu indicarea soluţiilor posibile.
Temele propuse spre dezbatere abordează modalităţi de organizare în prestarea serviciilor către cetăţean, gospodărirea apelor şi protecţia împotriva inundaţiilor, problema deşeurilor în oraşele mari şi colaborarea între localităţi.
Fundaţia Aquademica a luat fiinţă în urma colaborării de lungă durată dintre Aquatim şi primăriile din Timişoara şi München, prin care a avut loc un transfer de cunoştinţe şi bune practici de la partenerii germani către specialiştii români din domeniul apei. Membrii fondatori sunt operatorul regional de apă şi canalizare Aquatim şi Departamentul de ape uzate de la Primăria München.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.