Lectura cu Karin Bruder – la Centrul Cultural German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.05.2012 15:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Centrul Cultural German din Timişoara vă invită la o lectură bilingvă cu scriitoarea germană Karin Bruder. Evenimentul va avea loc miercuri, în data de 16 mai 2012, ora 19, la biblioteca Centrului Cultural German Timişoara (str. Dr. Liviu Gabor nr. 1).Din traducerea în limba română citeşte Alina Baciu, directorul Centrului Cultural German Timişoara.
Karin Bruder va citi din romanul său Zusammen allein, nominalizat în 2011 la Premiul german pentru cărţi pentru tineret. Romanul ei a apărut în 2010 la editura Deutscher Taschenbuch Verlag şi este povestea unei tinere fete, Agnes, care pe neaşteptate rămâne singură, după ce părinţii ei fug în vest. Astfel Karin Bruder reuşeşte să transmită întreaga duritate a regimului Ceauşescu prin ochii tinerei figuri, care în acelaşi timp cunoaşte prima dragoste, pe care însă aproape că o pierde datorită sistemului nedrept.
Karin Bruder, născută la Braşov, a emigrat la vârsta de zece ani împreună cu familia ei în Germania. Din 1999 scrie atât cărţi pentru copii şi tineret, cât şi povestiri. Susţine ateliere de creaţie literară. Karin Bruder este membră a Asociaţiei Scriitorilor Germani şi a GEDOK Karlsruhe - Asociaţia comunităţilor de artiste şi susţinători ai artei. Karin Bruder va susţine şi două lecturi şi workshopuri literare pentru elevii de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timişoara.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu GEDOK Karlsruhe şi Librăria germană Am Dom (Piaţa Unirii nr. 11) din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.