Liber la TRAFICUL INTERNATIONAL de CALATORI pe CANALUL BEGA intre ROMANIA si SERBIA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.06.2017 19:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, incheierea unui Acord cu partea sarba, prin schimb de note verbale, privind deschiderea unui punct internaţional de trecere a frontierei de stat romano-sarbe, pentru traficul internaţional de calatori, pe canalul Bega.

Punctul internaţional de trecere a frontierei va fi deschis pentru navigaţia pe apa, trafic pietonal şi pentru biciclete, fiind amplasat intre localitaţile Otelec din Romania şi Srbsk Itebej din Republica Serbia.
Pentru moment, nu se are in vedere efectuarea de lucrari de investiţii, construcţii, amenajari ori montarea de instalaţii in zona de cale navigabila interioara.

Punctul de trecere a frontierei va fi deschis zilnic, in intervalul orar 08.00-12.00 (ora Romaniei), respectiv de la ora 07.00 la 19.00 (ora Republicii Serbia).
De asemenea, parţile pot conveni, la solicitarea oricareia dintre ele, ca punctul de trecere a frontierei Otelec – Srbsk Itebej sa funcţioneze in afara orelor de program prevazute mai sus.

Transportul marfurilor periculoase, al animalelor vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar este interzis prin acest punct de frontiera.

Pentru deschiderea unui nou punct de frontiera este necesara incheierea unui Acord cu partea sarba, aceasta sa se faca printr-un schimb de note verbale intre Guvernul Romaniei şi Guvernul Republicii Serbia.
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene nu poate aviza acest act normativ, avand in vedere ca obiectul Memorandumului nu intra in sfera de competenţa a ministerului.
MDRAPFE, in calitate de Autoritate de Management a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia, va verifica documentele puse la dispoziţie de catre beneficiari in faza de pre-contractare/contractare a proiectelor pentru care se solicita finanţare nerambursabila.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.