Liber pentru piata volanta taraneasca de la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.05.2014 16:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria Municipiului Timisoara anunta inaugurarea Pietei volante pentru producatori, care va functiona incepand cu ziua de sambata, 10 Mai 2014, pe amplasamentul situat in parcarea stadionului Dan Paltinişanu, in zona parcarii din str. Diaconu Coresi.

Prin Hotararea Consiliului Local nr.129/11.03.2014 s-a aprobat infiintarea si functionarea Pietei Taranesti in Municipiul Timisoara, de tip piata volanta.
Aceasta piata va functiona incepand cu ziua de sambata, 10 Mai 2014, pe amplasamentul situat in parcarea stadionului Dan Paltinişanu, in fiecare sambata in intervalul orar  6 – 14.
Accesul in piata va fi gratuit pentru toti producatorii de legume, fructe si produse apicole, in baza certificatului de producator eliberat in comformitate cu prevederile H.G. nr.661/12.07.2001 care reglementeaza procedura de eliberare a certificatului de producator, cu modificarile si completarile ulterioare,  precum si cu Regulamentul de Organizare si Functionare a Pietei Taranesti, aprobat de Consiliul de Administratie al  S.C. „Piete” S.A. Timisoara.
Organizarea acestei piete si buna functionare a activitatii comerciale este resposabilitatea S.C. „Piete” S.A. Timisoara.
Pentru a facilita  activitatea comerciala, se vor asigura un numar de aproximativ 60 de locuri de parcare pentru cumparatori, acelasi numar de locuri de parcare fiind asigurat si pentru comercianti.
In prima perioada de funcţionare, comercianţii vor fi cei care vor asigura mobilierul specific pentru vanzare, in paralel societatea pieţelor urmand sa achiziţioneze mobilier unitar, rabatabil, precum şi elemente de protecţie impotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Piata va fi dotata cu facilitati pentru managementul deseurilor si dotari sanitare (un container pentru deseuri de 1,1 mc si 4 cabine ecologice tip Euro WC).

In cadrul pietei taranesti de tip piata volanta este interzisa comercializarea produselor din import sau a produselor care nu sunt cuprinse in obiectul de activitate al pietei.
Atentionam comerciantii ca, pentru nerespectare prevederilor privind comercializarea produselor in aceasta piata volanta, se pot aplica sanctiuni contraventionale, cu amenda in suma de 1.000 lei si cu interzicerea dreptului de a comercializa produse in oricare din pietele administrate de S.C. „Piete” S.A. Timisoara pe termen de un an.
Primaria Municipiului Timisoara invita pe aceasta cale toti producatorii locali si zonali sa isi expuna spre comercializare produsele, pentru ca timisorenii sa poata beneficia de legume, fructe şi produse apicole proaspete,  produse local.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.